Президент Афганістану Раббані готовий відмовитися від влади

Субота, 24 листопада 2001, 18:12
Президент Афганістану Бурхануддін Раббані заявив про готовність скласти з себе повноваження, якщо учасники міжнародної конференції у Німеччині з урегулювання афганської ситуації назвуть нового главу перехідної адміністрації. Про це Раббані оголосив в інтерв'ю газеті The Daily Telegraph.

"Я ухвалю рішення майбутньої конференції у Бонні. У мене немає особистих амбіцій", - сказав афганський президент. - "Ми хочемо миру, безпеки і урядів національної єдності в країні, щоб народ не зіткнувся з поневіряннями і проблемами. Але ця зустріч - тільки перший крок, і без сумніву, він дуже корисний, багатообіцяючий, але ми сподіваємося, що це остання зустріч за межами країни, і наступного разу ми зберемося вже у нашій країні", - додав він.

У даний час у Кабулі править тріумвірат таджицьких лідерів - міністр закордонних справ Абдулла Абдулла, міністр внутрішніх справ Йунус Кануні і міністр оборони генерал Мохаммад Фахім. Їм буде нелегко визнати іншого лідера. Швидше за все, Раббані зробив свою заяву, будучи упевненим у тому, що міжнародно визнаним лідером Афганістану залишиться саме він.

СМІ.Ру

Читайте також:

* Президент Афганістану Раббані готовий відмовитися від влади
* США висаджують 1,5 тисячі морських піхотинців в Афганістані
* Таліби здали Кундуз
* У Кандагарі таліби беруть у заложники сім'ї бойовиків, щоб запобігти дезертирству
* Солдатам США дана повна свобода дій на території Афганістану
* Лідер "Талібана" втік у невідомому напрямі
* У США від сибірської виразки померла п'ята людина
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування