Крім Афганістану США будуть бомбити Йемен, Судан і Сомалі

Неділя, 25 листопада 2001, 15:34
Пентагон вже на початку наступного року проведе акції відплати ще у 3 державах. Мішенями сил антитерористичної коаліції стануть Судан, Сомалі і Йемен. Про це пише сьогодні британська газета The Sunday Times.

За відомостями цього впливового видання, удари будуть нанесені по базах організації "Аль-Каїди", розташованих на територіях цих держав. При цьому The Sunday Times посилається на власні джерела у вищому керівництві США і Великобританії. Активна підготовка цих операцій вже почалася. У Пентагоні відчули, що успіх в Афганістані треба розвинути новими атаками по нових цілях. Як образно висловився високопоставлений чиновник у Вашингтоні, "вітер дме нам в спину, і ми не хочемо прогавити момент".

За даними газети, підготовка до ударів по Йемену, Судану і Сомалі зараз знаходиться на стадії збору розвідувальної інформації. При цьому першу скрипку грає не ЦРУ, а британська розвідувальна служба MI-6. Однак поки об'єкти, які підлягають знищенню, не визначені.

Як передбачає The Sunday Times, з названих 3 держав першим буде атакований Йемен. Саме там загинули 17 американських моряків, що служили на есмінці Cole, і саме там знайшли притулок більшість сподвижників Усами бен Ладена. Певно, що ракети будуть випущені по базах терористів, розташованих в північній гористій частині Йемена.

НТВ.Ру

Читайте також:

* Крім Афганістану США будуть бомбити Йемен, Судан і Сомалі
* Пентагон заперечує загибель 35 американських солдат в Афганістані
* Таліби здали Кундуз
* У Кандагарі таліби беруть у заложники сім'ї бойовиків, щоб запобігти дезертирству
* Солдатам США дана повна свобода дій на території Афганістану
* У США від сибірської виразки померла п'ята людина
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування