Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандагар США будуть брати морпіхотою, а бен Ладен змінив місце укриття

Понеділок, 26 листопада 2001, 12:04
Під Кандагаром висадилися 1200 морських піхотинців, перекинених з кораблів в Аравійському морі, і декілька сотень солдат загонів спеціального призначення. У найближчу добу США десантують у цей район ще біля 1,5 тисячі морських піхотинців.

Перекидання морських піхотинців з кораблів в Аравійському морі на кордон з Пакистаном і потім під Кандагар почалося опівночі. Як повідомляє з посиланням на офіційних представників Пентагона The Washington Post, в операції братимуть участь 1,2 тис. чоловік, яких доставляють транспортні вертольоти CS-46 і CH-53.

Усього, за даними газети, до перекидання підготовлені приблизно 2,2 тис. морських піхотинців і неназване число бійців спеціальних підрозділів (мається на увазі загін "Дельта"). Всі вони будуть висаджені в Афганістані найближчими днями. Передбачуваний район висадки - аеродром Канада гару, хоч Пентагон поки не признається, що морською піхотою захоплений саме він.

Два експедиційних підрозділи морської піхоти, об'єднані спеціально для висадки в Афганістані, мають в своєму розпорядженні 31 легкий бронетранспортер, мінометні і протитанкові підрозділи, 6 самохідних гармат і 4 танки M-1-A.

Крім того, піхотинцям надані транспортні і бойові вертольоти, у тому числі атакуючі "Кобри", і літаки вертикального зльоту Hurrier. Мета наземної операції все та ж - проведення бойових операцій проти талібів і виявлення Усами бен Ладена.

За даними The New York Times, у район Кандагару перекинений також передовий загін солдат американських загонів спецпризначення, чисельністю у декілька сотень чоловік. Їх задача - підготувати захоплену авіабазу для прийому важкої військової техніки. За даними газети, протягом найближчої доби там приземляться важкі військово-транспортні літаки С-130 з додатковим контингентом американських військ, бронетехнікою і бойовим спорядженням.

Повідомляється також, що таліби залишають місто Спінболдак на кордоні з Пакистаном. Грузовики, за свідоцтвами очевидців, прямують у бік Кандагару. Спроби перекрити їм дорогу роблять загони пуштунів, які воюють на боці Північного альянсу.

Тим часом за даними саудівської газети "Аш-Шарк аль-Аусат", стало відомо нове місцезнаходження бен Ладена. Як пише газета з посиланням на міністра законності і порядку самопроголошеного "східного уряду", який контролює три афганських провінції, терориста бачили поблизу села Тура-Бору в 50 км на південний захід від Джелалабаду.

Зі слів Хазарата Алі, бен Ладен перебирався на коні через пересохле русло ріки. Алі має в своєму розпорядженні відомості, що бен Ладен живе у печерах поблизу від селища, що являє собою комплекс бункерів і схронів, разом з 2 тис. арабських бойовиків.

Газета.Ру

Читайте також:

* Кандагар США будуть брати морпіхотою, а бен Ладен змінив місце укриття
* У Пакистані арештовані 20 талібських функціонерів
* Крім Афганістану США будуть бомбити Йемен, Судан і Сомалі
* Пентагон заперечує загибель 35 американських солдат в Афганістані
* Таліби здали Кундуз
* Солдатам США дана повна свобода дій на території Афганістану
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...