Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вiтренко проти "росiян" i за нацiональну буржуазiю

Понеділок, 26 листопада 2001, 17:04
Для участi у наступних парламентських виборах Прогресивно-соцiалiстична партiя сформує блок, повiдомила у Львовi голова ПСПУ Наталiя Вiтренко.

За її словами, на останньому з'їздi партiї було вирiшено, що об'єднувати зусилля ПСПУ буде лише з тими полiтичними силами, якi сприймуть її програмнi засади.

Зараз з такою вимогою погодилася лише одна Партiя освiтян, якою керує директор однiєї iз шкiл Запорiзької областi. Ще дев'ять партiй проводять iз прогресивними соцiалiстами переговори про спiвпрацю на виборах, але, доки остаточного результату ще немає, їхнiх назв, окрiм Всеукраїнського об'єднання лiвих "Справедливiсть", керiвництво ПСПУ називати не хоче.

Разом з тим, як заявив заступник голови ПСПУ Володимир Марченко, у блоцi ПСПУ не виникне проблеми партiйних квот. "У нас iншi принципи формування частки кожної партiї", вiдзначив найближчий соратник Вітренко Володимир Марченко, але в чому саме полягає їхня особливiсть, не сказав. Зараз, за словами лiдерiв ПСПУ, "квотне" питання вже вирiшене з освiтянською партiєю.

Щодо планiв прогресивних соцiалiстiв в Захiднiй Українi, то тут вони воiстину наполеонiвськi. Як було повiдомлено, скажiмо, у Львовi ПСПУ намагатиметься провести своїх людей практично в усi органи мiсцевої влади i навiть на посаду мiського голови - традицiйну вотчину правоцентристiв.

Обiцяє Вiтренко i забезпечити своїми представниками геть усi виборчi дiльницi України. На запитання, хто ж фiнансуватиме подiбнi плани, лiдер ПСПУ не вiдповiла, повiдомивши лише, що її партiя всiляко пiдтримуватиме "нацiональну буржуазiю" у противагу "компрадорськiй", до числа якої вона вiднесла кiлькох усiм вiдомих олiгархiв.

Скритикувала Вiтренко й плани так званого "Росiйського блоку" - розiграти на виборах росiйську нацiональну карту. "Особисто ми пiдтримуємо тiльки класовий пiдхiд у вирiшеннi полiтичних проблем, а не мовний чи, скажiмо, статевий", - заявила Вiтренко. Вона також повiдомила, що поки що жодних переговорiв з Росiйським блоком її партiя не проводила.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування