Кінах увійде в "ЗаЄдУ", і, можливо, очолить її

Вівторок, 27 листопада 2001, 17:42
Партія промисловців і підприємців, очолювана прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом, очевидно, ввійде у блок "За єдину Україну".

Цю новину повідомив голова штабу блоку Іван Кириленко у Харкові на зустрічі з активістами партій, що входять у коаліцію. З його слів, домовленість про таке входження повинна була бути досягнута у вівторок о 9 ранку, але хто з ким повинен домовлятися, Кириленко не сказав. Так само, як не сказав, як подібна участь вплине на домовленість квотах партій-учасниць.

Адже як помітив начштабу, блок вже розділив весь список на четвірки, у кожній з яких буде по одному представнику партій, які його утворили. Левова частка виступу Кириленка була присвячена необхідності створення більшості у новому парламенті.

За його ствердженням, "За єдину Україну" хоче ввійти у нову Верховну Раду "таким ядром, щоб це дало їй моральне право цю більшість формувати". Який саме процент має намір набрати "ЗаЄдУ", перед пресою не говорилося. Усього ж за центристські партії, зі слів міністра, проголосує 50% виборців, 25% - за ліву опозицію і 25% - за праву опозицію, до якої Кириленко відніс партії, що входять у блок Ющенка.

Виходячи з політичної класифікації міністра-штабіста, цей блок не особливо придатний партнер для формування більшості, хоч відкрито цього не було проголошено.

Не було вимовлено і слова "референдум", але Кириленко сказав, що блок у Верховній Раді буде виступати за поправки до Конституції, які пропонує президент, зокрема, законодавче оформлення більшості.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування