Міліція Криму намагається не допустити в депутати карних злочинців

Середа, 28 листопада 2001, 13:10
Кримська міліція збирається активно працювати під час передвиборної кампанії, щоб не допустити в парламент людей з кримінальним минулим. Про це в середу на прес-конференції в Сімферополі заявив заступник начальника головного управління МВС України у Криму Микола Агеєв.

З його слів, міліція буде проводити спеціальні заходи разом з СБУ і прокуратурою, інформувати виборчу комісію Криму у випадку, якщо кандидат в депутати "не товаришує із законом".

Правоохоронці збираються широко залучати до цієї справи пресу. Агеєв повідомив журналістам: "Будемо залучати і вас, давати вам інформацію для публікацій, будемо разом працювати". Заступник начальника кримської міліції підкреслив, що "все буде проходити у рамках закону", і через пресу громадяни будуть поінформовані, хто з кандидатів був судимий, хто з них був членом того або іншого бандитського угрупування.

На минулих парламентських виборах кримська міліція, очолювана тоді нинішнім Закарпатським губернатором Геннадієм Москалем, дійсно провела превентивну роботу з Виборчкомом, і з списків кандидатів в депутати були виключені 52 людини з кримінальною репутацією.

У тому числі і син найбільш відомого місцевого авторитету Віктора Башмакова, убитого на початку 90-х років, також балотувався у депутати Симферопольської міськради Проте, із заяв Москаля, у Верховну пораду Криму тоді зуміли потрапити 4 депутати, "які не дружать із законом".

До речі, стільки ж депутатів кримського парламенту носять міліцейські погони. Агеєв не виключає, що міліціонери будуть балотуватися і у новий парламент.

Там вони і зустрінуться зі своїми клієнтами, якщо правоохоронці не справляться з передвиборною роботою із "спецконтингентом".

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...