Лазаренко не бажає втрачати депутатські повноваження

Середа, 28 листопада 2001, 14:00
Павло Лазаренко, народний депутат України і колишній прем'єр, надіслав у Верховну Раду листа, в якому висловлює протест відносно намірів ВР позбавити його депутатських повноважень.

Лист направлений керівництву парламенту і комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики і організації роботи ВР, повідомила прес-служба партії "Громада".

У ньому Лазаренко cтверджує, що спроба позбавити його повноважень народного депутата України є незаконною, оскільки для цього "ніяких законних підстав … не існує".

Вирок, винесений екс-прем'єру в Швейцарії в червні минулого року, не може бути основою для яких-небудь санкцій проти нього в Україні. Позбавлення депутата спеціального статусу може відбутися лише на підставі звинувачувального вироку, винесеного судом іменем України.

У четвер, 29 листопада, Верховна Рада буде приймати рішення про припинення повноважень народного депутата України Павла Лазаренка. Відповідний проект постанови внесли на розгляд парламенту народні депутати Віктор Медведчук, лідер СДПУ (о), і Георгій Крючков, член КПУ.

Своє обурення з цього приводу висловлює і партія Лазаренка "Громада", яка пояснює дію депутатів бажанням повернути довіру народу напередодні виборів. Президія партії рішуче протестує проти дій Медведчука і Крючкова і закликає політиків не допустити повернення країни в "пітьму беззаконня".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News