Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецька УНА виховує еліту та не має амбіцій

Четвер, 29 листопада 2001, 13:12
28 листопада на дошках оголошень юридичних, політологічних та журналістських факультетів Київських, Харківських, Донецьких вузів з'явились оголошення про початок конкурсу статей за темою "Права політичних в'язнів в Україні – реалії та наслідки".

Конкурс оголосила Донецька обласна організація УНА-УНСО, за ініціативою її лідера Андрія Запорожця. До участі в ньому запрошені студенти, аспіранти та викладачі. Конкурс триватиме до 30 грудня цього року, а його призовий фонд складає 1000 грн.

Таку інформацію на прес-конференції в Донецьку 28 листопада оголосив пан Запорожець. За його словами метою конкурсу є виховання людей, які "безпосередньо приймають участь у функціонуванні громадянського суспільства". Також цим заходом унсовці намагаються привернути увагу громадськості до ситуації з політичними в'язнями в Україні, серед яких і 16 заарештованих членів УНА.

Втім, журналістів більше цікавили не виховні акції УНА, а ситуація в партії після останнього з'їзду, де обрано нового керівника організації.

"Що до лідерів – власне нічого не змінилось. Попередній з'їзд вирішив що керує партією провід. Андрій Шкіль залишився головою проводу. Але йдуть вибори, має бути людина, яка підписуватиме виборчі документи. Тому було обрано людину, яка на волі і фізично може підписувати документи", каже Запорожець.

Лідер Донецьких унсовців, не думає що після цього з'їзду організація полівішає, втім підтвердив тенденцію до меншого радикалізму.

Участь донецької УНА у виборчих процесах, полягатиме в тому, що партія виставить свого кандидата у Верховну Раду лише на одному окрузі. Ця людина, прізвище якої пан Запорожець поки утримався називати, не є членом УНА і балотуватись буде безпосередньо в Донецьку. Можна одразу казати, що останнє робить її шанси на перемогу мізерними, бо Донецькі округи знаходяться під особливим наглядом обласної влади.

До того, ж донецька УНА, за словами Запорожця, на претендує на своє представництво у виборчих комісіях. Така пасивність у виборчих перегонах пояснюється скоріше за все не відсутністю амбіцій, а малою чисельністю організації. На конкретне запитання про кількість членів обласної організації УНА Андрій Запорожець відповів, що не пам'ятає цього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування