Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент ухвалив рішення з CD, але тільки у першому читанні

Четвер, 29 листопада 2001, 14:06
Верховна Рада у четвер ухвалила в першому читанні законопроект "Про державне регулювання виробництва, експорту і імпорту дисків для лазерних систем", внесений урядом.

Парламент не підтримав пропозицію відразу прийняти даний документ і загалом. Не вистачило 2 голоси.

Законопроект пропонує порядок ліцензування таких видів діяльності як виробництво дисків, їх експорт, імпорт і ліцензування, а також ліцензування обладнання для виробництва дисків та/або основних вузлів такого оснащення, сировини для виробництва дисків, в тому числі полікарбонату для оптичних дисків.

Експорт, імпорт обладнання, сировини і матриць для виробництва дисків, а також експорт дисків проводитиме Міністерство економіки і з питань європейської інтеграції України на підставі разової (індивідуальної) ліцензії.

У разі виробництва дисків без ліцензії, виробництва дисків без ідентифікаційних кодів або з порушенням авторських прав, передбачені штрафи в розмірах 200% вартості виробленої продукції (за оптово-відпускними цінами), але не менше ніж 85 тис. грн.

Такий же штраф передбачений у разі експорту-імпорту неліцензованих товарів.

Сполучені Штати вважають Україну одним з головних світових виробників "піратських" лазерних дисків, поширення яких наносить серйозні збитки американським компаніям.

Торгова палата США має намір ухвалити рішення про застосування економічних санкцій проти України у разі неприйняття Верховною Радою закону про держрегулювання виробництва, експорту і імпорту лазерних дисків 12 грудня. Цього дня закінчується термін розслідування США щодо порушення авторських прав і виробництва нелегальних лазерних дисків в Україні.

У цьому випадку збитки вітчизняних підприємств складуть, як мінімум, $400 млн. на рік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування