Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Курс гривні буде зміцнюватися до кінця року - Стельмах

Четвер, 29 листопада 2001, 15:13
Курс української гривні буде зміцнюватися до кінця 2001 р., оскільки наразі немає економічних передумов для зміни спрямованості курсу національної валюти. Про це повідомив на прес-конференції в четвер голова правління Національного банку України Володимир Стельмах.

За його словами, "є всі економічні підстави для зміцнення національної валюти". "Цього року курс буде міцнішим, ніж минулого", - сказав Стельмах.

Зміцненню гривні сприяє фактичний приток валютної виручки від експортних операцій, вважає голова правління НБУ, водночас зазначивши, що зміцнення гривні "не буде значним".

За підсумками 2001 року очікується середньорічний показник курсу - 5,4 грн. за долар. На даний момент курс гривні перебуває близько 5,29 грн. за долар. За планами уряду середньорічний курс гривні в 2002 р. становитиме 5,6 грн. за долар.

Керівник НБУ також зазначив, що Центробанк виконає своє зобов'язання з викупу надмірної пропозиції валюти на міжбанківському ринку в разі її виникнення . З початку поточного року Нацбанк викупив на валютному ринку вже близько 1,8 млрд. доларів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування