Кінах – не "обличчя" ТУНДРИ, а підтвердження статусу "президентського блоку"

Четвер, 29 листопада 2001, 19:25
Прем'єр-міністр Анатолій Кінах не стане "обличчям" блоку "За єдину Україну!", а буде лише людиною, яка додатково підтверджуватиме статус "президентського" блоку. Такий прогноз зробив директор Інституту політики Микола Томенко, коментуючи входження Кінаха та очолюваної ним Партії промисловців і підприємців до цього блоку.

На думку Томенка, Кінах "потрапив у непросту ситуацію, оскільки тепер він цікавить блок "За єдину Україну!" не як перспективний політик та лідер партії, а виключно як прем'єр-міністр України".

За його словами, Кінах буде не "обличчям" блоку, а лише людиною, яка додатково підтверджуватиме за блоком статус "блоку Леоніда Кучми" та "в той чи інший спосіб подаватиме прямі чи опосередковані сигнали усій армії державних службовців, що саме блок "За єдину Україну!" є їхнім виборчим блоком".

Директор Інституту політики пояснює входження Кінаха до блоку тим, що "Кучма не ризикнув перетворювати прем'єр-міністра на загальнонаціонального політика", використовуючи його, натомість, у якості "аполітичного управлінця, що має у своєму розпорядженні великий адміністративний ресурс, який у той чи інший спосіб слід ефективно використати для виборчої кампанії".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування