Голова Freedom House підозрює Мельниченка в нечесності

П'ятниця, 30 листопада 2001, 11:07
Президент Freedom House Адріан Каратніцкий вважає найбільш вірогідним, що аудиозаписи, ніби зроблені екс-майором госохраны Миколою Мельніченко в кабінеті президента України Леоніда Кучми, є змонтованими аудиокопиями його офіційних розмов.

Таку думку він висловив в п'ятницю на прес-конференції "Зміни у зовнішній політиці США після подій 11 вересня".

За словами Каратницького, "поведінка Мельниченка останнім часом спричиняє деяке упередження і багато чим незрозуміла". Насамперед, на його думку, це пов'язано з "непослідовністю" оприлюднення ним розшифрованих аудіоматеріалов.

Каратницький вважає, що, "можливо, Мельниченко і записував Кучму на диктофон, але навряд чи він став би ризикувати своїм життям".

Він повідомив, що був присутнім при зустрічі в США Віктора Ющенка з Мельниченком і "був здивований", коли побачив колишнього майора держохорони в "компанії людини, яка є лоббістом інтересів Медведчука".

Коментуючи результати розслідування агентства "Кролл" у справі Георгія Гонгадзе, голова Freedom house підкреслив, що "Кролл" виклав хронологію вже відомої інформації, доповнивши її кількома фактами. Разом з тим, на його думку, "такі питання вимагають більш широкого дослідження".

Каратницький не вбачає зв'язку між США і "Кучмогейтом". "Якщо США були б причетні до цього, вони просто не надали б політичного притулку Мельниченку, оскільки це було б надто підозрілим", - підкреслив він.

PS Тим часом, за даними УП, майор Мельниченко дійсно відмовляється продовжувати оприлюднювати плівки. Найближчим часом у Вашингтоні відбудеться його прес-конференція, на якій буде викладена сенсаційна інформація, і на якій він все збирається пояснити.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування