Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна хоче від НАТО ексклюзивності

П'ятниця, 30 листопада 2001, 13:24
Україна збирається запропонувати НАТО відкрити у Києві свою місію, яка може стати першим у світі представництвом такого рівня в країні, яка не є членом Організації північно-атлантичного договору.

"Було б корисним кроком об'єднати в місію" два відділи НАТО, які зараз працюють в Києві – офіс офіцера зв'язку та центр інформації та документації. А у випадку об'єднання "деякі речі було б легше координувати", заявив у Брюсселі на прес-конференції для українських журналістів заступник голови місії України при НАТО Володимир Бєлашов.

Водночас він наголосив, що Україна "задоволена роботою цих двох організацій".

Бєлашов також повідомив, що офіційний Київ готує пропозиції із доповненнями до Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО, укладеної у 1997 році. За його словами, потреба в цьому є, оскільки багато пунктів програми за п'ять років вже виконано. "Хартія вимагає розвитку", - сказав заступник голови місії України при НАТО.

Першим про необхідність доповнення Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО повідомив на цьому тижні секретар Радбезу Євген Марчук.

Брюссель, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування