За інформацію про бен Ладена можна стати громадянином США, а сибірку розсилав противник абортів

П'ятниця, 30 листопада 2001, 13:26
Генеральний прокурор США Джон Ешкрофт готовий піти на угоду з тими іноземцями, які мають у своєму розпорядженні вірогідну інформацію про терористів. В обмін на це адміністрація США надасть їм сприяння у швидкому отриманні американського громадянства.

На думку Ешкрофта, повідомляє в п'ятницю "Нью-Йорк таймс", імігрантам значно легше отримати інформацію про терористичну діяльність або дізнатися про змови, які готуються, чи про теракти.

"Терористична діяльність рідко ведеться абсолютно непомітно, - цитує вона генерального прокурора США. - А особам, що не мають громадянства, часто дуже легко помітити ці приготування, або перші етапи терористичної діяльності".

У той же час Ешкрофт зазначив, що ФБР підозрює одного з людей, якого розшукує ФБР, у розсилці серії листів, що ніби містять сибірську виразку.

Клейтон Лі Ваагнер, який є "самопроголошеним борцем проти абортів", підозрюється у відправці більше 280 листів, що ніби містять спори сибірської виразки, до центрів планування сім'ї щонайменше 10 штатів.

Ваагнер, 44-річний батько вісьмох дітей, розшукується ФБР за здійснення ряду пограбувань банків, нагадує агентство ЕФЕ. Він також вважається автором смертельних загроз на адресу співробітників клінік, де здійснюються аборти. У лютому цього року Ваагнер втік із в'язниці Іллінойса і був включений у список десяти злочинців країни, що розшукуються.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

* Мулла Омар готовий здати бен Ладена
* Усаму бен Ладена можуть назвати людиною року
* Всім в "Аль-Каїді" бен Ладен щедро платив готівкою
* За інформацію про бен Ладена можна стати громадянином США, а сибірку розсилав противник абортів
* Джордж Буш робить зачіску у дочки прем'єр-міністра Афганістану
* Бен Ладен ховається у "Чорній пилюціі"
* Авіація США розбомбила сховище мулли Омара
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...