Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Всім в "Аль-Каїді" бен Ладен щедро платив готівкою

П'ятниця, 30 листопада 2001, 13:31
Про це повідомляє у п'ятницю газета "Вашингтон пост". Вона наводить слова заступника міністра внутрішніх справ у талібському уряді Мохаммеда Хаксара: "Гроші лежали у нього в кишені. І щоразу, коли він цього хотів, то їх діставав і роздавав".

В обмін на ці суми, які за інформацією газети, доходили часом до $50-100 тис., бен Ладен отримував повну свободу дій керованої ним терористичної організації "Аль-Каїда" на території Афганістану. "Не було нікого, хто мав би вплив на Усаму. Він робив все, що хотів", - цитує газета Хаксара.

Ця людина був довіреною особою лідера талібів мулли Мохаммада Омара, а на сьогодні є найвисокопоставленішим перебіжчиком з верхівки талібів у стан Північного альянсу.

Зі слів Хаксара, бен Ладен не тільки робив лідерам талібів багаті подарунки - гроші, розкішні машини, цінності - але і надавав їм щедру матеріальну допомогу у веденні бойових дій проти Північного альянсу. "Аль-Каїда" була дуже важлива для руху "Талібан", оскільки у неї було багато грошей. І давали вони нам також багато. Таліби їм вірили", - підкреслив Хаксар.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

* Мулла Омар готовий здати бен Ладена
* Усаму бен Ладена можуть назвати людиною року
* Всім в "Аль-Каїді" бен Ладен щедро платив готівкою
* За інформацію про бен Ладена можна стати громадянином США, а сибірку розсилав противник абортів
* Джордж Буш робить зачіску у дочки прем'єр-міністра Афганістану
* Бен Ладен ховається у "Чорній пилюціі"
* Авіація США розбомбила сховище мулли Омара
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування