Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мулла Омар готовий здати бен Ладена

П'ятниця, 30 листопада 2001, 13:38
Війська Північного альянсу через день-два повністю візьмуть під контроль Кандагар. Дізнавшись про це, духовний лідер "Талібана" мулла Омар, що ховається разом з бен Ладеном десь у печерах, ніби почав з Північним альянсом переговори про капітуляцію. Причому, з чуток, Омар готовий видати американцям бен Ладена в обмін на власне життя і свободу.

Про те, що мулла Омар хоче здатися антиталібській коаліції, повідомила телекомпанія NBC з посиланням на офіційних представників в адміністрації США. Зазначається, що у ході двомісячної війни в Афганістані армії і спецслужбам США вдалося знищити як мінімум шість з 35 лідерів "Талібана" і угрупування "Аль-Каїда".

Цей факт, а також наступ сил антиталібської коаліції, що досі триває, ніби повністю деморалізували муллу Омара. По даним NBC, лідер талібів ще поки знаходиться у Кандагарі, але вже повністю втратив контроль над своїми збройними силами, відрізаний від зв'язку з польовими командирами і страшенно наляканий. Більше того, він підозрює, що серед колишніх прихильників у нього багато недоброзичливців, які можуть його вбити.

У п'ятницю катарська телекомпанія "Аль-Джазіра" вже випустила в ефір спростування, яке було записане одним з близьких соратників Усами бен Ладена - Махфузою ібр-Альвалідою. Сидячи на білому пластмасовому стільці, він говорив, що мулла Омар "швидше зрадить віру, чим видасть невірним бен Ладена", повідомляє Reuters. Мулла Омар ніби тому і вважається "справжнім, праведним лідером талібів і керівником "Аль-Каїди", що готовий ради бен Ладена пожертвувати вірою.

Газета.Ру

Читайте також:

* Мулла Омар готовий здати бен Ладена
* Усаму бен Ладена можуть назвати людиною року
* Всім в "Аль-Каїді" бен Ладен щедро платив готівкою
* За інформацію про бен Ладена можна стати громадянином США, а сибірку розсилав противник абортів
* Джордж Буш робить зачіску у дочки прем'єр-міністра Афганістану
* Бен Ладен ховається у "Чорній пилюціі"
* Авіація США розбомбила сховище мулли Омара
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування