Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці стали більше довіряти прокуратурі, в якій працюють "чесні люди"

П'ятниця, 30 листопада 2001, 17:57
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько вважає, що довіра народу до прокуратури за десять років існування цієї правоохоронної структури зросла.

"Народ вірить, що є орган, який стоїть на позиціях затвердження справедливості, в якому можна знайти законне розв'язання питань, відновлення порушених прав", - підкреслив Потебенько, виступаючи в п'ятницю на урочистих зборах, присвячених 10-й річниці створення прокуратури України і з нагоди професійного дня працівників цієї структури, яка відзначається 1 грудня.

Зі слів генпрокурора, за 10 місяців поточного року, завдяки діям прокуратури, державі був відшкодовано збитків на суму 164 млн. грн. і $134 тис., а також задоволені позови, подані прокуратурою на захист інтересів держави загальною сумою 734 млн. грн. і $632 тис.

Разом з тим, підкреслив Потебенько, у роботі прокуратури є ще недоліки, як об'єктивні, так і суб'єктивні. Так, наявність злочинності у країні, особливо в організованій формі, корупції, важких злочинів проти життя, зумовлена певною мірою недостатньою профілактичною роботою. "Ми про це знаємо і працюємо", - відзначив прокурор.

Потебенько зазначив, що під час становлення незалежності України органи прокуратури пройшли нелегкий шлях. "Однак прокуратура вистояла, і сьогодні у ній працюють чесні люди, віддані принципам законності, Конституції України, які захищають інтереси держави", - сказав він.

Заступник голови адміністрації Кучми Микола Білокінь зачитав привітання президента, в якому, гарант закликав органи прокуратури "відійти від карального ухилу діяльності з перенесенням акцентів на реальний захист прав і свобод людини і громадянина".

Працівникам прокуратури дісталися привітання також і від першого віце-прем'єра Олега Дубини, який зачитав привітання прем'єр-міністра Анатолія Кінаха. На урочистому засіданні були присутнім також Медведчук, голова Конституційного суду України Віктор Скомороха і київський міський голова Олександр Омельченко, який вручив ордери на квартири у Києві п'ятьом працівникам прокуратури.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...