Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Честь і гідність депутата Харківської міськради девальвувалися в 267 раз

Понеділок, 10 грудня 2001, 11:15
Апеляційний суд харківської області зобов'язав телерадіокомпанію "Симон", Олександра Давтяна і її журналіста Зураба Аласанію виплатити депутату міської ради і крупному підприємцю Геннадію Кернесу 3 тисячі гривень в порядку відшкодування морального збитку за висловлювання Аласанії і президента компанії в ефірі в 1999-му році.

У червні суд Дзержинського району Харкова постановив, що "Симон" і особисто Аласанія повинні виплатити позивачеві 800 тисяч гривень (позов був поданий на 1 мільйон) за відшкодування морального збитку після ряду висловлювань, які були визнані такими, що ганьблять його честь, гідність і ділову репутацію.

Таким було визнано і поширення в ефірі відомостей про засудження Кернеса за шахрайство. Внаслідок апеляції суд визнав такими, що не відповідають дійсності і ганьблять депутата два висловлювання. Зокрема те, що він ніби "проходив по закритих зведеннях силових структур як лідер організованих злочинних груп".

Що ж до інших висловів, до яких мав претензії позивач, то тут апеляційний суд не погодився з рішенням місцевого. Разом з тим, в рішенні вказано, що відповідають дійсності такі відомості, поширені щодо Кернеса відповідачами -"Суспільство також пробачило Геннадію Кернесу, знявши судимість за давністю років";

"Людина ця з карним минулим, яка приховує це від своїх виборців",
а також про те, що Кернес мав "карну кличку "Гепа".

Також визнані такими, що не підлягають спростуванню, і ряд інших висловлювань. Зокрема, слова Олександра Давтяна, "Ця людина заявляє, що він буде балотуватися в мери міста, та що він буде балотуватися в Верховну Раду України, тобто кримінальна влада або кримінальні особи рвуться до влади". Ці слова названі "оцінюючими думками, які не вимагають доведення їх істини" і "суб'єктивною думкою".

Сума відшкодування морального збитку знижена до 3000 гривень. На прес-конференції Давтян і Аласанія розцінили рішення суду як свою перемогу, оскільки, на їх думку, воно визнало їх право і надалі говорити непривабливі речі про минуле кандидатів в депутати.

УП, Харків

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...