Журналісти зможуть озброїтися лише через місяць

Понеділок, 10 грудня 2001, 11:30
Журналісти вже зараз можуть звертатися в дозвільну систему Головного управління МВС України у Києві з питань придбання зброї, що стріляє гумовими кулями. Однак оформляти потрібні довідки, проходити спеціальні курси і купувати такі пристрої можна буде лише через місяць. Про це повідомив заступник начальника столичного главку міліції Віктор Ратушняк.

Як відомо, кожний бажаючий придбати пристрій, що стріляє гумовими кулями, повинен буде проходити спеціальні курси. "Сила впливу боєприпасів така, що ними можна нанести серйозні травми, коли вони влучають з близької відстані, за це передбачена карна відповідальність",- сказав Ратушняк.

Проходження курсів буде коштувати 100 грн. Крім того, 17 грн. треба сплатити при оформленні в дозвільній системі, і 100 грн. - за медичну довідку.

Державний секретар Міністерства юстиції України Олександр Лавринович позитивно оцінив право журналістів носити зброю. "Я позитивно оцінюю все, що може сприяти безпеці громадян, які виконують свої професійні обов’язки", - сказав він

За словами держсекретаря, зброя - це така річ, "якою треба вміти користуватися як технічно, так і психологічно". "Якщо немає одного з цих компонентів, а сама зброя є, то тоді людина стає мішенню не через професійну діяльність, а через те, що вона має із собою зброю, яка іноді викликає бажання використати її з зовсім іншою метою", - сказав Лавринович.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування