Вже тиждень в Криму йде виборча кампанія

Понеділок, 10 грудня 2001, 12:02
Виборча кампанія в Криму розпочалася 1 грудня, оскільки український парламент й досі не ухвалив нового закону про вибори в парламент автономії. А у відповідності зі старим законом, прийнятим у 1998 році, вона починається за 120 днів до виборів (виборча кампанія в український парламент починається за 90 днів до виборів - УП).

Не дивлячись на початок кампанії, Верховна Рада Криму досі не сформувала складу Виборчої комісії. Голова ВК Криму Іван Поляков вважає, що винний в тому, що Крим досі не готовий до виборів, український парламент, який "за 3 роки і 8 місяців не зміг ухвалити нового закону про кримські вибори". Поляков також вважає, що всі необхідні правові процедури: формування складу виборкому і затвердження дати виборів в Криму не пізно зробити і 19 грудня, коли відбудеться чергове засідання парламенту автономії.

Іван Поляков зазначив, що якщо до 19 грудня ВР України не ухвалить нового закону, створиться ще одна правова колізія. Згідно з старим, нині діючим, законом про вибори, місцева Виборча комісія формується не з представників партій і парламентських фракцій, а з осіб, яких запропонує голова ВР АРК, тобто Леонід Грач. Враховуючи, що спікеру зараз належить в парламенті більшість, основний кістяк якої складає фракція "Комуністи і народовладдя", спостерігачі прогнозують, що склад місцевого виборкому буде прокомуністичним.

УП, Крим


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News