Американцю, який воював проти своїх, загрожує смертна кара

Понеділок, 10 грудня 2001, 15:33
20-річному американцеві Джону Уокеру, що брав участь в бойових діях в Афганістані на боці талібів, може загрожувати смертна страта. Однак поки Уокер, який прийняв іслам, і став, з його слів, "воїном джихаду", офіційно не вважається військовополоненим, повідомив голова комітету начальників штабів США генерал Річард Майерс.

У цей час вивчаються різні варіанти. Однак остаточного рішення поки не прийнято, - повідомив міністр оборони США Дональд Рамсфелд. На думку незалежних експертів, доля "американського таліба" напряму залежить від результатів розслідування, яке ще тільки має бути проведене. Діапазон можливих варіантів досить широкий: від відмови від карного переслідування до звинувачення у державній зраді. Все буде залежати від фактів, які вдасться встановити, передає Reuters.

Необхідно встановити, чи брав Уокер участь у бойових діях проти американських військ і їх союзників, чи передавав він розвідувальну інформацію, яка могла бути використана проти Сполучених Штатів.

Сам по собі зв'язок з талібами, не є злочином, відзначив міністр оборони. Питання про долю співвітчизника порушив раніше сам президент США Джордж Буш, що виступав у ефірі телеканалу ABC. На думку американського президента, Уокера завели в оману, і він вирішив, що воює за велику справу.

У кінці минулого тижня влада США опублікувала список звинувачень, які, можливо, будуть пред'явлені Уокеру. Серед них державна зрада, участь у змові і вбивство. Перераховані злочини, якщо провина за їх здійснення буде доведена судом, тягнуть за собою смертну страту.

НТВ.Ру

Читайте також:

* Американцю, який воював проти своїх, загрожує смертна кара
* Якби бен Ладена схопили рік тому, теракти 11 вересня все одно б відбулися
* Самогубство бен Ладена може стати сигналом для наступних терактів
* Американці будуть бомбити Афганістан, незважаючи на здачу талібами Кандагара
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...