Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конєв очолив штаб Руху-3, не вступаючи до нього

Понеділок, 10 грудня 2001, 17:29
Сергій Конєв став координатором передвиборного штабу блоку "Народний Рух України". Про це сам колишній глава апарату удовенківського НРУ першим повідомив харківським журналістам. Свою поїздку по регіонах України Конєв почав з Харкова, оскільки в цьому місті проживають його батьки і інші близькі родичі.

Найближчим часом він має намір відправитися з агітаційною поїздкою маршрутом Київ-Чернівці-Тернопіль-Івано-Франківськ. За словами, Конєва, він хоче, щоб до моменту початку передвиборної кампанії, коли буде заборонена агітація, у виборців вже склалися "чіткі асоціативні символи", пов'язані з його блоком.

Під цими символами він розуміє насамперед малюнок Пікассо, використаний ще чорноволівським Рухом під час попередньої кампанії, і червоно-чорний напис "З Рухом - ми! Без Руху - нас". За його словами, Рух Удовенка не має монополії на ці символи і взагалі не використовуватиме в своїй кампанії якоїсь окремої рухівської атрибутики, оскільки це відволікає виборців від блоку "Наша Україна".

Шрифти ж для листівок блоку "Народний Рух" підібрав автор "Дня народження буржуя" Юрій Рогоза, який отримає місце в десятці блоку. Рогоза, як і Конєв - не входить до "НРУ "За єдність", але, як повідомив координатор, приблизно половина списку дістанеться безпартійним і представникам інших партій і громадських організацій.

Конкретно були названі організація "Тризуб" і партія "Центр" (неформальними "власниками" цієї партії називають Рабіновича і Деркача-маленького). Щодо останньої, Конєв сказав, що її головне достоїнство в тому, що вона "не скомпрометована", а її керівники "цілком при тямі і не відрізняються спотвореними ухилами".

Тобто, пряма протилежність тим, кого Конєв назвав "самозакоханими павичами і нарцисами", які поливають брудом Україну в Раді Європи і підіймають на щит ім'я Гонгадзе, хоча за життя "самі топтали його більше за всіх".

Колишній глава апарату НРУ не вважає, що голосування на останньому з'їзді відбило співвідношення сил у цій партії, оскільки близько 40% делегатів представляли його центральний апарат.

На його думку, багато хто з регіональних організацій підтримають блок під назвою "Народний Рух", оскільки не хочуть розчинятися в новій правоцентристській партії, яка буде, за його словами, створена після нового року учасниками "Нашої України".

Як вважає Конєв, традиційна рухівська символіка і ідеологія разом за підтримки відомих людей типу Рогози, забезпечать його Руху 6% голосів. Конєв не говорив, наскільки блок розраховує на адміністративний ресурс.

Але, як стало відомо кореспонденту "УП", РУХ-3 в Харкові користується підтримкою блоку "За єдУ" і обладміністрації, які сприяють його присутності в ЗМІ в позитивному ракурсі.

Журналісти знайшли Конєва схожим на Валерія Сюткина. Але якщо у того ліричний герой, "розривав крилом туман", то Конєв навпаки -туману нагнав. Багато хто з представників пишучої братії залишилися спантеличеними, що робити Рогозі в Русі і вирішили, що щоб він ні робив, середній виборець все ж не буде асоціювати Рогозу і Рух.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...