Порошенко та Стоян зірвали альянс СПУ і Всеукраїнської партії трудящих?

Понеділок, 10 грудня 2001, 19:01
З'їзд Всеукраїнської партії трудящих, що пройшов 8 грудня у Києві, був сфальсифікований з єдиною метою – не допустити створення оголошеного раніше блоку ВПТ з Соціалістичною партією України. Про це заявив голова партії трудящих Леонід Вернигора у прес-релізі, що розповсюдила прес-служба СПУ.

Рішення про створення блоку з соціалістами на парламентських виборах прийняла політрада ВПТ, його мав затвердити з'їзд партії, що був запланований на кінець грудня.

До Будинку профспілок, де проходив лже-з'їзд, було звезено значно менше половини із 120 делегатів, обраних на з'їзд ВПТ від обласних осередків партії. Дізнавшись про мету зібрання та переконавшись у відсутності голови партії, більшість із присутніх, які мали статус делегатів з'їзду ВПТ, покинули зал, який натомість був терміново наповнений студентами.

Вернигора вважає, фальшива акція була зорганізованою головою Федерації профспілок України Олександром Стояном та "відомим фахівцем з організації партійних переворотів" Петром Порошенком.

"Очевидно, пан Стоян обрав ВПТ саме тією жертвою, яку планує покласти до ніг Віктора Ющенка заради включення до виборчого списку блоку "Наша Україна", - так розцінив дії голови ФПУ голова Партії трудящих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування