Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АМЕРИКАНСЬКИЙ СУДДЯ ВІДМОВИВ АДВОКАТАМ ЛАЗАРЕНКА У ЗАКРИТТІ СПРАВИ

Вівторок, 11 грудня 2001, 09:25
Асошіейтид Прес повідомляє що федеральний суддя у американському місті Сан-Франциско відхилив позов відкликати справу проти колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка за звинуваченням у відмиванні грошей.

Згідно із звинуваченням, оприлюдненим у липні, пише агентство АР, Лазаренка звинувачують у відмиванні мільйонів доларів на території США, які колишній прем'єр незаконно отримав шляхом вимагання з українських підприємств.

Федеральний суддя Мартін Дженкінс заявив, що уряд США провадить справу проти Лазаренка не за можливі злочини скоєні на території України, а за те, що незаконно здобуту власність було переправлено у США і переміщено на території цієї країни.

Захист Лазаренка обґрунтовував потребу відкликати звинувачення через те, що отримання грошей шляхом хабарництва не входило до звинувачень про відмивання грошей до останнього указу президента Буша, який було ухвалено після вибухів 11 вересня.

Асошіейтид Прес повідомляє, що нове американське законодавство спрямоване проти відмивання грошей, отриманих через торгівлю наркотиками, вимагання грошей та хабарі. Відтак суддя не змінив свого рішення, і пан Лазаренко має постати у суді вже у середу для надання свідчень.

Агенство подає такі подробиці про самого Павла Лазаренка: "Пан Лазаренко став прем'єр-міністром за призначенням Леоніда Кучми у 1996 році, але був зміщений приблизно через рік. По тому як його було звинувачено в Україні у викраденні двох мільйонів, пан Лазаренко звернувся за політичним притулком у США мотивуючі звинувачення в Україні переслідуванням опозиції. Уряд США звинуватив пана Лазаренка у переведенні у США близько двохсот мільйонів доларів, походження яких він намагався приховати".

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...