Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісія зі справи Гонгадзе отримає перші результати в лютому. А поки скаржиться на Кучму до РЄ

Вівторок, 11 грудня 2001, 15:48
Глава парламентської слідчої комісії з розслідування справі Гонгадзе Олександр Жир переконаний, що через два місяці "можна буде зробити конкретні висновки по ряду справ комісії". Про це він заявив у інтерв'ю журналістам в четвер.

За його словами, це мінімальний термін, необхідний для проведення експертизи записів і інших матеріалів, які стосуються справ, що перебувають у веденні комісії. При цьому він зробив акцент на тому, що в розпорядженні міжнародних експертів будуть "всі необхідні матеріали" для дослідження. Він тричі повторив цю фразу у відповідь на неодноразові припущення журналістів про те, чи буде в цьому списку диктофон, яким вівся запис, і оригінали плівок.

Жир стверджує, що до четверга, коли відбудеться наступне засідання комісії, він матиме в своєму розпорядженні додаткові матеріали, які допоможуть "з'ясуванню істини".

Олександр Жир також вважає, що для легалізації роботи міжнародної комісії з розслідування справи Гонгадзе необхідно ратифікувати кілька міжнародних актів. Це, за його словами, займе не менше року. Тому, переконаний він, необхідно зробити перші два кроки: провести додаткову міжнародну експертизу тіла, а також плівок Мельниченка - по двох епізодах, які стосуються побиття народного депутата Єльяшкевича і вбивства Гонгадзе.

Жир повідомив також про умови, на яких висновки експертів будуть прийняті в Україні. За його словами, необхідно, щоб фахівці працювали під егідою Ради Європи, але за поданням Генпрокуратури.

У четвер комісія планує направити листа на адресу керівництва Ради Європи із заявою про те, що "президент і особи, йому підлеглі, чинять протидію і не зацікавлені у встановленні правди у справі Гонгадзе".

Жир також заперечує, що його комісія ще за часів керівництва Олександра Лавриновича отримувала від ФБР пропозицію допомогти у проведенні експертизи плівок. Як стверджує майор Мельниченко, Лавринович не прийняв цю пропозицію.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування