Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бізнес-план НЛО: за три місяці - з 0,1% до 8%

Вівторок, 11 грудня 2001, 19:08
Знаєте, в чому схожі відомі політ-дами Юлія Тимошенко й Інна Богословська? Крім того, що однолітки? І та, і інша не можуть потрапити на загальнодержавне телебачення. Однак відмінність в тому, що якщо першу не приймають ніде, і їй тільки й залишається, що писати законопроекти про політичні дебати і попутно робити на цьому PR, то другій пощастило в житті більше.

Є у неї однодумець, який вважає проект Богословської "правильним, цікавим, своєчасним". Віктором Пінчуком його звуть. Тому, отримавши негативну відповідь на запити щодо розміщення передвиборної реклами на "1+1" й "Інтере", НЛО переорієнтується на мас-медіа близького за духом олігарха.

Саму участь Пінчука в безіменному блоці лібералів Богословська не приховує, але і не конкретизує: "Матеріальної допомоги він ПОКИ не надає, про медійну ведемо переговори".

Який політичний продукт буде рекламуватися на каналах і в газетах Пінчука, досі, за три з половиною місяця до виборів, широкій публіці не відомо. "Це той проект, до якого я йшла всі 41 рік свого життя", - пафосно говорить Богословська. Більш гострої форми ідея створення ліберального об'єднання набула близько року тому: "Я і Валерій Хорошковський із зими хворі проектом. Цього вимагає країна".

Ось тут, ненько, не закашляйся! Допомагати задовольняти голод лібералізму в Україні НЛО буде всім творчим колективом російської "Школи культурної політики". Раніше Інна Богословська казала, що відбуваються тільки переговори з Щедровицьким-Островським. Зараз вона уперше визнала: "Це технологи, які законтрактовані на проведення частини передвиборної кампанії".

За що честь і хвала лідеру НЛО - вона першою з усіх учасників виборів по-прізвищах назвала російських виконавців. Представників складної, але вдячної професії - у яких з регулярністю раз на два роки з'являється можливість заробляти в колишній колонії непогані гроші.

Скільки вивезуть з Києва НЛО-мейкери, Богословська не уточнює. Говорить, що не знає і того, як багато людей приїхало з Москви будувати Україні ліберальне завтра. Не розкриває і тих, хто проплатив за ці послуги: "Комерційна таємниця". Пообіцяла, що попросить Щедровицького в понеділок-вівторок передзвонити до "Української правди". Все ще чекаємо.

Судячи зі слів Богословської, за останні два місяці стало трохи більше інформації про НЛО, яку тепер можна видавати на публіку. Так, відомі всі чотири фундатори блоку. Ім'я одне гучніше за інше. Аж оглухнути можна, не то, що вибори виграти! Ліберально-демократична партія, Конституційно-демократична партія, Селянсько-демократична партія (спочатку була в блоці Ющенка) і Партія приватної власності. Відразу після виборів Богословська розраховує "зайнятися партійним будівництвом" - це за успішного фінішу, напевно.

Крім представників названих партійних структур, а також Богословської, Хорошковського, Гуржоса й інших анонімних лібералів, п'ять місць в першій тридцятці (а в планах НЛО це - мінімальна прохідна частина списку) отримають люди, відібрані на конкурсі в інтернеті. Посилання на сайт не даємо умисно - на мережу НЛО грошей не жаліє, їх баннери не крутяться хіба що на ресурсах категорії ХХХ.

І, нарешті, головна новина. Стало відомо, скільки НЛО хоче отримати на виборах - не менше 8% (в минулий раз спроба УП дізнатися це застряла на словах "розраховуємо на високий результат"). Якщо поставлену мету буде досягнуто, то і Богословській витрачених грошей буде не шкода. Тому що роботи у росіян - хоч бульдозер гукай у помічники. І завдання серйозне - НЛО хоче повторити подвиг СПС на виборах до Держдуми Росії-1999. Тоді Немцов, Кирієнко, Хакамада і компанія отримали 8,52%.

Тим часом, у нових українських лібералів з рейтингом якісь проблеми. У понеділок фонд "Демократичні ініціативи" і фірма "СОЦИС" поширили результати чергового опитування. Показник НЛО вбиває своєю солідністю: від 0,1 до 0,2%. Враховуючи, що про проект ще нічого не відомо, соціологам довелося фантазувати. Більш високий результат отримала партія "Нове ліберальне об'єднання", а більш низький - однойменний блок. Можливо, проблема у лідері - в обох випадках писали "В.Хорошковський".

Найцікавіше в риториці Богословської - це пояснення, чому так затяглася поява НЛО: "Якби з'явилися раніше, не зносити нам голови. Ми не є проектом, зручним для всіх". Ось такий він, наш неспокійний час. Не допоможе навіть підтримка Віктора Пінчука.

До речі, на рідних мажоритарних округах, як у Богословської, так і у Хорошковського рівень довір'я не слабий - понад за 60%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:26
фотоПерепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники затримали двох чоловіків
15:22
Вчені визначили, наскільки шум шкодить птахам. А як щодо людей?
15:13
Поліція та СБУ прийшли з обшуками до "Київтеплоенерго", робота підприємства заблокована - КП
15:10
Росія поновила доставку нафти державним "Совкомфлотом" до Індії - Reuters
14:48
Made in China більше не лякає: "китайці" захоплюють український ринок
14:40
відеоГУР повідомло про знищення у Москві ворожого гелікоптера Ка-32
14:39
У США представили найбільший у світі 3D-принтер, який може надрукувати будинок за 3 дні
14:39
відеоССО показали результати роботи на Донеччині: у ворога мінус БТР та два БМП 
14:30
Київ стягнув з підрядника метро на Виноградар 139 мільйонів, зароблених з незаконного депозиту
14:16
КолонкаЗавдяки Антикорраді при Міноборони на харчуванні для ЗСУ вдалося зекономити 4 млрд
Усі новини...