Громадський моніторинговий комітет простежить за виборами

Середа, 12 грудня 2001, 12:52
Найближчим часом буде створено Всеукраїнський громадський моніторинговий комітет, метою якого стане контроль за перебігом нинішньої виборчої кампанії, а також інформування громадян України і міжнародної громадськості про те, наскільки вона відповідає нормам вітчизняного та міжнародного права.

Ініціативу про створення такого комітету оголосили декілька українських громадських організацій, серед яких - комітет "Рівність можливостей", Фонд Регіональних ініціатив, Незалежна асоціація телерадіомовників України, Фонд "Демократичні ініціативи", Український незалежний центр політичних досліджень, Секретаріат Коаліції громадських організацій "Свобода вибору" і Міжнародне товариство прав людини.

Комітет має відстежувати порушення прав суб'єктів виборчого процесу і координувати моніторинг виборчої кампанії. Крім того, в число його функцій буде входити спостереження за використанням виборчих фондів і моніторинг громадської думки щодо перебігу виборчої кампанії.

Учасники Комітету отримають юридичний захист і консультативно-правову підтримку своєї роботи під час кампанії.

Організації-ініціатори планують підписати Декларацію про наміри. До неї можуть приєднатися будь-які організації, що займаються моніторингом виборчого процесу або іншим образом сприяють проведенню чесних і прозорих виборів.

Інформаційну підтримку проекту надає Міжнародний фонд "Відродження" в рамках програми "Відкриті вибори".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News