Есдеки перемогли Кендзьора

Середа, 12 грудня 2001, 17:30
Мiсцевий суд Шевченкiвського району мiста Львова винiс рiшення по позову об'єднаних соцiал-демократiв проти народного депутата, голови Львовської обласної організації Народного Руху Ярослава Кендзьора. Як було заявлено у позовнiй заявi есдекiв, 23 вересня цього року парламентарiй у своїй авторськiй телепрограмi "Полiтичнi етюди", що виходить в ефiрi Львiвської обласної телерадiокомпанiї, звинуватив податковi служби областi у тому, що вони "вибивають" з бiзнесових структур Львiвщини кошти на потреби мiсцевої СДПУ(О).

Особливо не сподобався соцiал-демократам емоцiйний заклик депутата-журналiста до влади розiбратися у цiй негiднiй поведiнцi податкiвцiв, що, на думку львiвських есдекiв, дискредитує як їхню обласну органiзацiю, так i партiю загалом.

Судовi слухання тривали пiвтора мiсяця, було заслухано бiльше десяти свiдкiв i на основi їхнiх показiв та наданих сторонами документiв суд ухвалив задовольнити позов ЛОО СДПУ(о). Усi аргументи Я.Кендзьора та покази його шести свiдкiв було визнано Фемiдою недостатнiми, вiдтак суд констатував: у своїй передачi
депутат таки дiйсно принизив честь, гiднiсть та полiтичну репутацiю есдекiв. Тепер Кендзьор повинен буде спростувати свої твердження в ефiрi Львiвської обласної телерадiокомпанiї та сплатити за ЛОО СДПУ(о) держмито у розмiрi 8 гривень 50 копiйок.

"Я знаю, що на суд були дуже серйознi "наїзди", не забувайте, керівником якої потужної юридичної спiлки є керiвник СДПУ(о)" - прокоментував рiшення суду Кендзьор. - "Але я все одно здобув переконливу морально-полiтичну перемогу: проблему свавiлля податкiвцiв та їхнього зрощення з полiтичною партiєю, про що
досi всi знали, але боялися сказати привселюдно, нарештi пiднято на публiчну висоту".

За словами рухiвця, до нього вже почали звертатися десятки львiвських пiдприємцiв, якi бажають дати свiдчення проти тандему ДПА-СДПУ(о), а це, як заявив Кендзьор, дає йому пiдстави сподiватися, що невдовзi "ми вже вийдемо не на суд цивiльний, а на суд кримiнальний".

УП, зi Львова

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування