Допит організаторів нового палаткового містечка знімали на камеру

Середа, 12 грудня 2001, 18:40
У середу у Києві відбувся суд над 6 учасниками акції "Практичні заняття з прав людини", затриманими напередодні на майдані Незалежності. Їм винесені попередження. Про це повідомив начальник ЦСС Головного управління МВС України у Києві Олександр Зарубицький.

З його слів, учасники акції звинувачувалися у порушенні ст. 185 п.1 Кодекси про адміністративні правопорушення "Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних ходів і демонстрацій ".

Зарубицький повідомив, що 7 грудня у Київську міську держадміністрацію надійшла заява від громадянки Тетяни Чорновіл про проведення 10 грудня на майдані Незалежності акції "Практичні заняття по правах людини".

З його слів, у цей день приблизно о 14.00 на головній площі столиці зібралося приблизно 25 чоловік, які встановили біля монумента Незалежності України два намети й огородили це місце колючим дротом, розвісивши на ньому плакати. 11 грудня акція продовжилася.

Як відзначив Зарубицький, оскільки у заявці не була вказана тривалість акції, "що є порушенням рішення Київради", то приблизно о 10.30 11 грудня представник відділу з контролю за благоустроєм Печерської районної адміністрації Києва вручив організатору акції розпорядження про зняття наметів.

До 15.45 ця вимога не була виконана, і, як говорить Зарубицький, Чорновіл "у присутності працівників міліції" було вручене повторне розпорядження про негайне зняття наметів.

Учасники акції не виконали і це розпорядження, тому "о 16.05 представники комунальних служб відділу по контролю над благоустроєм міста від Печерського району демонтували ці намети", відзначив начальник ЦСС, додавши, що під час демонтажу правопорядок забезпечувався працівниками міліції, які не втручалися у цей процес.

Зі слів Зарубицького, "у цей же час за порушення ст. 185-1 Кодексу про адміністративні правопорушення "Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних ходів і демонстрацій " працівниками міліції були затримані 6 активних учасників акції, які були доставлені до Печерського райуправління міліції для оформлення відповідних адміністративних матеріалів".

Щодо учасників акції були складені адміністративні протоколи, і, по запевненню начальника ЦСС, "з боку працівників міліції стосовно цих людей ніякого фізичного впливу, ніяких спецзасобів не застосовувалося і близько". Крім того, зі слів Зарубицького, процес виконання цих вимог і розпоряджень документувався на фото- і відеоплівку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування