Судитимуть Фельдмана після усіх зимових свят

Четвер, 13 грудня 2001, 09:43
Артемівський районний суд м. Луганська своєю постановою призначив на 24 січня 2002 року слухання кримінальної справи за звинуваченням колишніх керівників банку "Слов'янський". Справа слухатиметься у відкритому судовому засіданні колегіальним складом суддів.

Суд відхилив клопотання про передачу справи в інший суд та про порушення кримінальної справи стосовно заступників Генерального прокурора Сергія Винокурова, Віктора Кудрявцева, прокурорів м. Києва та Шевченківського району м. Києва, слідчого та старшого слідчого Податкової міліції та посадових осіб Державного департаменту України з питань виконання покарань.

Суд також залишив у силі запобіжний захід колишнім керівникам банку "Слов'янський" Борису Фельдману, Олександру Заславському, Володимиру Вінницькому - утримання під вартою. Решта обвинувачуваних перебувають під підпискою про невиїзд.

Крім того, відмовлено Заславському у клопотанні про залучення в якості захисника його дружини, а Вінницькому - в залученні в якості захисника його сина.

Суд задовольнив лише клопотання Фельдмана та його адвокатів про розгляд справи колегіальним складом суддів, про фіксацію судового процесу; про надання можливості ознайомитись з матеріалами справи.

Кримінальну справу проти керівників банку "Слов'янський" було порушено 2 лютого 2000 року за ст.48-2 Кримінального кодексу України. Вона грунтувалася на фактах, викладених в акті перевірки Державної податкової адміністрації України від 20 липня 1998 року.

Це дало підстави Запорізькому управлінню ДПАУ ухвалити рішення про застосування фінансових санкцій до банку "Слов'янський". 13 березня 2000 року співробітники податкової міліції затримали працівників банку Олену Якименко, Юрія Вінницького, Ніну Василевську, Михайла Іртлача, Бориса Фельдмана.

18 вересня 2000 року рішенням правління Національного банку України в банку "Слов'янський" було запроваджено тимчасову адміністрацію з терміном дії до 1 січня 2001 року. 27 грудня правління НБУ ухвалило рішення про подовження діяльності тимчасової адміністрації. 11 січня 2001 року відповідно до ст.62 Закону "Про Національний банк України" правління НБУ ухвалило постанову №9 "Про ліквідацію комерційного акціонерного банку "Слов'янський" (м.Запоріжжя)".

Банк "Слов'янський" входив до десятки найбільших банків країни. Капітал банку на 1 січня 2000 року становив 232,1 млн. грн. Статутний капітал - 4,29 млн. євро.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...