У будинку мулли Омара буде жити новий прем'єр-міністр Афганістану

Четвер, 13 грудня 2001, 13:22
Одноокий мулла Мохаммад Омар, духовний лідер талібів, жив у дивній розкоші: його будинок зовсім не схожий на те, що можна чекати від диктатора, який прославився своєю суворістю і що заборонив підданим слухати музику, розповідають західні журналісти, що вперше побували у кинутій резиденції Омара на околиці Кандагара.

Як пише у четвер кореспондент The Independent, більше за все будинок мулли нагадує "готель 70-х років", особливо ванна, в якої стіни викладені панелями, пофарбованими у коричневий колір "під дерево". У самому будинку стіни розмальовані "досить наївними" пейзажами - видами водоспадів і сіл, пише газета.

Над ліжком Омара з імпортними матрацами - рідкістю в Афганістані, де велика частина жителів спить на підлозі, висять позолочені свічники, а в особистому туалеті лідера талібів чомусь два унітази, що стоять поруч. Можливо, одним з них користувався сам Омар, а іншим - його дружини. У будинку також є особиста мечеть мулли, пофарбована у зелені і блакитні тони, з мінаретом, в якому збереглася частина дзеркал.

Але будинок лідера талібів, як пише The Independent, не єдина "незвичайно розкішна будівля" у лежачому у руїнах вже більше 20 років Кандагарі. Інші керівники "Талібана" й "Аль-Каїди" також жили в умовах, що сильно відрізнялися від умов життя звичайних афганців, однак тепер багато будинків зруйновано, як і частина споруд у володіннях самого Омара, якому належало відразу декілька будівель у Кандагарі.

"Найбільш дивне, що ми побачили у Кандагарі, - це гігантська "скульптура", що зображає висохле дерево, - пише кореспондент The Independent, - вона зроблена у натуральну величину з фарбованих у коричневий колір пластик і притулена до каменя. Місцеві жителі вважають, що такі ж є у всіх містах на Заході".

Тим часом, у той час як журналісти оглядають "скульптури", а бійці Північного альянсу розповідають про жахи правління талібів, нові лідери не геть зайняти апартаменти колишніх керівників. Хамід Карзай, прем'єр-міністр Афганістану, оселився в одному із вцілілих будинків у кварталі муллі Омара, і, як повідомляє The Independent, "схоже, йому там подобається".

НТВ.Ру

Читайте також:

* У будинку мулли Омара буде жити новий прем'єр-міністр Афганістану
* Американці штурмують Тора-Бора і хочуть тільки смерті для її захисників
* На Америку чекають біологічні теракти
* Самогубство бен Ладена може стати сигналом для наступних терактів
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування