Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експертам також властиво помилятися

Четвер, 13 грудня 2001, 13:57
На тлі відклику Віктора Медведчука перша трійка найвпливовіших українських політиків листопада, визначена експертами для Центру політичних досліджень і конфліктології Михайла Погребинського, виглядає, щонайменше, кумедно.

Отже, перше місце, як і очікувалося, належить Президенту. Там він влаштувався півроку тому, і обговорювати причини, що спонукали експертів, які співпрацюють із Погребинським, віддати лідерство Кучмі, вже навіть не цікаво.

А ось другим у минулому місяці став голова адміністрації Президента Володимир Литвин. Фактично погодившись очолити блок "За Єдину Україну", Литвин так і не перетворився на публічного політика. За цей час його мало хто бачив/чув, але говорили про голову АП усі. Очевидно, імідж "сірого (сивого?) кардинала", який буде стояти першим у виборчому списку ТУНДРи, витіснивши на другий план прем'єра, діє на експертів Погребинського не менш гіпнотизуюче, ніж, свого часу, "спляча сила" Марчука.

Третім був Віктор Медведчук, тоді ще віце-спікер. Михайло Погребинський прокоментував його "бронзу" так: " [Медведчук] у листопаді впевнено управився з обов'язками спікера, продемонструвавши рекордні результати за кількістю прийнятих законів". Чомусь у цей четвер власне парламентарії мали дещо іншу думку - і дискваліфікували головного есдека країни з формулюванням " не забезпечив відповідного виконання покладених на нього зобов'язань". Ось і довіряй після цього експертам…

Прем'єр Анатолій Кінах, що нарощує темпи економічного зростання країни, призову трійку в цьому місяці покинув, поступившись своїм місцем Литвину. За думкою Погребинського, це зумовлено його згодою бути № 2 в "За ЄдУ" і важким просуванням бюджету в парламенті. Цікаво, що коментар знову потрапив "пальцем в небо" - саме в четвер депутати прийняли бюджет-2002 у другому читанні.

Віктор Ющенко, що як і раніше користується двадцятивідсотковою любов'ю українців https://www.pravda.com.ua/?11210-1- new}, так і залишився на своєму п'ятому місці. Микола Азаров, який загрожує в п'ятницю полишити велику політику, - на шостій позиції.

Київський мер приписаний до 7 сходинки, очевидно, у зв'язку з діями його нещодавно народженої партії "Єдність". За ним - Петро Симоненко (КПУ). Дев'ятий - Сергій Тігіпко, лідер партії "Трудова Україна" і "неформальний" лідер ТУНДРи, який повернувся в "топ-10" впливових політиків після піврічної перерви.

Першу десятку в листопаді залишили спікер Верховної Ради Іван Плющ, що прохворів всю осінь, "пасивний на електоральному фронті" (за виразом Погребинського) секретар РНБО Євген Марчук і відрізана практично від усіх засобів масової інформації Юлія Тимошенко.

Найцікавіше "просування" листопада належить Рінату Ахметову. Зараз цей раніше непублічний господар футбольного клубу "Шахтар" посідає 25 місце. Від Григорія Суркіса, критика якого, вочевидь, і принесла нові бали донецькому футбольному магнату, його відділяють лише 10 сходинок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...