Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хто у дебати не грає - у виборах участі не бере. Прийнято законопроект про дебати

Четвер, 13 грудня 2001, 13:59
Парламент України ухвалив закон про теледебати у період виборчої кампанії

Верховна Рада України у четвер ухвалила закон "Про обов'язкове проведення передвиборних теледебатів у ході виборчої кампанії у справі виборів президента України і виборам народних депутатів України".

Про внесення даного законопроекту у Верховну Раду заявила днями лідер "Блоку Юлії Тимошенко". За це рішення проголосували 242, проти - 1 з 397 депутатів, які зареєструвалися у залі.

Згідно із законопроектом, у передвиборних теледебатах повинні брати участь всі кандидати на посаду президента (на президентських виборах) і лідери всіх партій і блоків, а також кандидати, що балотуються у мажоритарних округах (на парламентських виборах) і лідери виборчих блоків.

Законопроект передбачає рівні умови для всіх учасників теледебатів. Теледебати між кандидатами на посаду президента, а також між лідерами партій і блоків у ході виборчої кампанії у парламент проводяться в обов'язковому порядку всіма телерадіокомпаніями, які віщають на загальнонаціональних каналах, незалежно від форми власності.

Передвиборні дебати між кандидатами-мажоритарщиками повинні транслюватися регіональними телерадіокомпаніями всіх форм власності. Законопроект передбачає, що кандидати, які відмовилися від участі у теледебатах, вибувають з балотування на виборах.

Непроведення теледебатів у повному або частковому об'ємі і порушення термінів їх організації спричиняє за собою анулювання ліцензії телерадіоорганізації.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування