До виборів у парламенті не буде першого віце-спікера - Плющ

Четвер, 13 грудня 2001, 14:52
Спікер Верховної Ради України Іван Плющ заявляє, що до виборів у парламент у 2002 році нового першого віце-спікера у парламенті не буде, а його обов'язки будуть покладені на нього та іншого віце-спікера - Степана Гавриша.

Плющ повністю виключає "можливе втручання Адміністрації Президента у процес відставки Медведчука". Однак він вважає, що сценарій відлучення від Влади Медведчука схожий на сценарій відставки Ющенка з посади прем'єр-міністра.

Плющ не може точно спрогнозувати, як вплине перестановка у парламенті на виборчу кампанію загалом, однак він упевнено говорить, що це відіб'ється на виборчій кампанії СДПУ(О). "Але в який бік, я не поспішав би прогнозувати, це може і додати (голосів виборців - УП), а може і забрати. Але в будь-якому випадку у Віктора Володимировича тепер більше часу, і він може зосередитися на виборчій кампанії", - сказав Плющ в інтерв'ю журналістам.

Плющ розповів, що для нього відставка Медведчука стала повною несподіванкою. Проте, з його слів, напередодні один з ініціаторів відставки першого віце-спікера Анатолій Матвієнко після безуспішної спроби записатися до спікера на прийом вимовив таку фразу: "Тоді ми вам влаштуємо!".

Проте, як зізнався сам Плющ, він не чекав, що загроза буде реалізована саме таким чином.

www.pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування