Спікер Верховної Ради України Іван Плющ заявляє, що до виборів у парламент у 2002 році нового першого віце-спікера у парламенті не буде, а його обов'язки будуть покладені на нього та іншого віце-спікера - Степана Гавриша.

Четвер, 13 грудня 2001, 15:46
Істинні причини відставки Медведчука поки точно не відомі, але представники центристських фракцій переконані, що Медведчук постраждав від узгодженої помсти правих і лівих.

"Причина - помста. Ліві помстилися за Український дім і Земельний кодекс, праві - за зміщення Ющенка і позицію про мови, в тому числі і зі статусу російської мови. Зійшлися праві і ліві і помстилися людині, яка гідно представляла партію, дотримувалася регламенту і законів, і працювала на державу", - захищав свого однопартійця Леонід Кравчук.

Такої ж точки зору дотримується один із лідерів "Трудової України" Ігор Шаров, який назвав те, що відбулося "політичною розправою". Шаров відвідав Медведчука відразу після відставки, і повідомив журналістам, що той "виглядає нормально, сто грам не пив".

Шаров звернув увагу, на те, що сам Медведчук обрав таку процедуру голосування, оскільки у нього, за регламентом, була можливість відтягнути голосування на п'ять днів і підготувати звіт, однак Медведчук цього не зробив. Ігор Шаров не знає, через яку причину Медведчук поводився настільки впевнено.

Однак у кулуарах розповідають про те, що у середу увечері Медведчук зустрічався з лідерами фракції КПУ, які завірили тоді ще першого віце-спікера, що підписи у відозву за відставку вони поставлять, але голосувати за це не будуть. Можливо, саме цим пояснюється безтурботність лідера СДПУ(О).

Абсолютно іншої версії дотримується Тарас Чорновіл. За його переконанням, причина відставки - "перерозподіл владного ресурсу". Він з упевненістю заявив, що певна частина депутатів, крім тих, хто голосували із власного бажання і у відповідності зі своїми симпатіями, голосувала за відставку "з санкції Банкової".

На користь версії Чорновола, говорить той факт, що колишній родич Леоніда Кучми - Ігор Франчук - голосував за відставку Медведчука з поста першого віце-спікера.

www.pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...