У Криму депутатів будуть вибирати за змішаною системою

Четвер, 13 грудня 2001, 16:16
Верховна Рада в четвер ухвалила закон про вибори депутатів місцевих рад і сільських селищних міських голів. За таке рішення проголосували 250, проти 3 з 397 депутатів, що зареєструвалися у сесійному залі.

Згідно із законом, вибори депутатів сільських рад проводяться за мажоритарній системою.

Вибори депутатів селищних, міських (міст районного, республіканського (Крим) і обласного значення, Києва і Севастополя) рад проводяться також за мажоритарною системою.

Вибори депутатів міських (міст республіканського (Крим) і обласного значення, Києва і Севастополя) районних у містах рад проходять за змішаною мажоритарно-пропорційною системою.

Вибори сільських селищних міських голів проводяться за мажоритарній системою.
Згідно із законом, вибори депутатів місцевих рад і міських голів проходять одночасно з черговими виборами народних депутатів.

Чергові вибори місцевих депутатів і міських голів призначаються не пізніше ніж за 100 днів до дня виборів, а початок виборчого процесу оповіщається територіальними комісіями не пізніше ніж за 90 днів до дня виборів.

До складу територіальних виборчих комісій обов'язково включаються представники місцевих організацій, партій і блоків, що подолали 4% бар'єр на попередніх виборах народних депутатів, представники інших партій включаються до складу комісій шляхом жеребкування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...