Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін вважає Україну "братом"

П'ятниця, 14 грудня 2001, 12:03
Росія "хоче бачити Україну багатою і процвітаючою". Про це заявив у п'ятницю Володимир Путін, виступаючи на пленарному засіданні російсько-українського бізнесу-форуму у Харкові.

Це, підкреслив президент, пояснюється не тільки тим, що Росія "по-доброму, як до братської країни" ставиться до України, але і тим, що це "вигідно Росії". Росії "вигідний економічно сильний партнер", сказав Путін.

Глава російської держави впевнений, що форум, який проходить у Харкові, буде сприяти активізації російсько-українських економічних зв'язків і допоможе "підказати" нові напрями співпраці, які піднімуть рівень двосторонньої взаємодії на новий рівень.

У той ж час товарообіг між Росією і Україною за 9 місяців поточного року виріс на 12 процентів у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Зазначивши, що кордони між Росією і Україною "стають все більш прозорими" для спільних інвестиційних потоків, Путін підкреслив, що показники економічної співпраці Росії й України краще, ніж між деякими країнами в рамках Євросоюзу.

Разом з тим, він "з жалем констатував", що в економічних зв'язках з Росією Україна посідає тільки друге місце після Німеччини.

Загалом же, глава російської держави підкреслив, що економічне зростання на Україні становило на сьогоднішній день, в порівнянні з минулим роком, 9 проц.

Примітно, що, як відмітив Леонід Кучма, йому про це повідомили тільки сьогодні вранці в той час, як Володимир Путін, з його слів, дізнався про це "ще учора".

У ході свого виступу Путін підкреслив, що його країна як постачальник і Україна як транспортувальник енергоресурсів "відповідають за енергобезпеку Європи". При цьому він висловив жаль, що "політичні стереотипи" ще часом заважають Росії й Україні "скористатися своїми перевагами".

Глава російської держави із задоволенням зазначив, що у жовтні наші країни "вийшли на шлях урегулювання" проблеми, що стосується транзиту російського газу через територію України.

Крім того, важливу роль у двосторонніх зв'язках грає малий і середній бізнес, який є "частиною загального ринку", підкреслив він. При цьому президент РФ зазначив, що саме малий і середній бізнес є основою прикордонної торгівлі, яка дає 20% російсько-українського товарообігу.

У свою чергу президент Кучма зазначив, що Росія була і залишається основним стратегічним партнером України.

З його слів, нинішній форум - це дуже важливий і своєчасний захід, який дасть новий імпульс розширенню і поглибленню стратегічного партнерства між двома країнами.

Як вважає Леонід Кучма, такі зустрічі, як нинішня, повинні бути регулярними. На його думку, позитивним є і той чинник, що саме тут, на форумі, підприємці України і Росії порозумілися.

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування