Медведчук не підозрює Кучму в організації змови проти себе

П'ятниця, 14 грудня 2001, 12:29
Віктор Медведчук розцінює свою відставку з посади першого віце-спікера ВРУ "не як помсту", а "як своєрідну реакцію" на його принципову позицію з боку лівих сил - у подіях в "Українському домі" у січні 2000 року і прийнятті Земельного кодексу, і правих сил - при відставці уряду Віктора Ющенка у квітні 2001 року.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні Асоціації регіональних ЗМІ в п'ятницю у Києві.

"Мене здали свідомо, однак, у мене немає образи на жодну з політичних сил, які голосували за мою відставку", - заявив він.

Медведчук передбачив, що за його відставкою могли стояти чиїсь персональні інтереси, однак, відмовився називати прізвища. Разом з тим, він упевнений в тому, що президент країни Леонід Кучма не має ніякого відношення до цього.

Він повідомив, що йому було відомо про відставку, що готується мінімум 2 тижня тому, і "фракція СДПУ(О) могла б зробити якісь кроки". "Однак, для мене рішення більшості - рішення, яке я повинен виконувати, і тому я наполягав на постановці цього питання на голосування", - підкреслив він.

Медведчук заявив, що він не збирається наполягати на перегляді результатів голосування з питання про відставку.

"Не може бути індивідуального підходу. Такі випадки були у парламенті і раніше, і робити ревізію рішення Верховної Ради злочинно, оскільки це може привести до кардинальних рішень, які можуть діяти проти інтересів держави, тих стратегічних законів, якими Верховна Рада може пишатися ", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування