Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НБУ не задоволений роботою комісії з ліквідації банку "Україна"

П'ятниця, 14 грудня 2001, 15:22
Керівництво Національного банку України не задоволене роботою ліквідаційної комісії банку "Україна". Про це заявив на пленарному засіданні Верховної Ради в п'ятницю заступник голови правління НБУ Володимир Кротюк.

За його словами, керівництво НБУ не виключає можливості розриву договору з ліквідаційною комісією, якщо вона не вживе заходів з поліпшення своєї роботи. Він також зазначив, що Нацбанк регулярно відстежує виконання умов вищезазначеного договору, і неодноразово вказував комісії на недоліки в її роботі.

Голова правління НБУ Володимир Стельмах направив листа до Міністерства економіки з проханням вжити необхідні заходи для усунення недоліків в роботі ліквідаційної комісії.

Замголови правління НБУ також повідомив, що реєстр вкладників банка "Україна" переданий в Фонд гарантування внесків фізичних осіб. За його словами, на 7 грудня визначені 1,636 млн. вкладників банку, загальна сума внесків яких становить 39,7 млн. грн.

Крім цього, повідомив Кротюк, ліквідатор вже передав НБУ перелік кредиторів банка "Україна". Він зазначив, що повернення активів вкладникам ліквідатор здійснює повільно, і повідомив, що, за даними ліквідатора, однією з причин такого стану речей є те, що всі справи, що стосуються повернення активів банка "Україна", знаходяться в судових органах. Ліквідатор також говорить про те, що не отримує необхідної допомоги від правоохоронних органів.

Вже збуджена велика кількість карних справ, однак "жодна гривна проблемних кредитів від 20 найбільших боржників банку не повернена".

НБУ вважає доцільним передати майно банка "Україна" в оренду, що дозволить зберегти цілісність його майнового комплексу.

За словами Кротюка, згодом це майно може бути використане для створення фінансової установи, яке буде кредитувати агропромисловий комплекс. Не виключено, що на основі майнового комплексу банку "Україна" згодом буде створений іпотечний банк.

Таке розв'язання проблеми дозволить реально зберегти майно банка "Україна", зменшити витрати на його зміст і охорону і збільшити ліквідаційну масу. Замголови правління НБУ нагадав, що раніше ліквідатор досяг домовленості про передачу майна банка "Україна" в оренду. Однак згодом він відмовився від цього рішення, і ліквідаційна комісія запропонувала почати процес реалізації майна банку.

НБУ вважає такий шлях недоцільним, оскільки в короткі терміни зробити це не представляється можливим. Кротюк пояснив, що в статутному фонді банка "Україна" є частина державної власності, а, згідно із законодавством, в ході ліквідації господарських товариств з частиною держмайна є обов'язковим проведення оцінки майна. Він також зазначив, що оцінка більш ніж 500 приміщень банка "Україна" займе надзвичайно багато часу і коштів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: