Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буряк продовжить справу Лобановського

П'ятниця, 14 грудня 2001, 15:30
Леонід Буряк, виконкомом ФФУ обраний на посаду головного тренера збірної України. За Буряка проголосували 18 з 20 членів виконкому, свій глос Блажевичу віддав лише президент ПФЛ Равіль Сафіуллін, який представляє донецький регіон та один представник виконкому утримався. Єдине що залишиться чекати Леоніду Іосифовичу – це конгресу ФФУ, який відбудеться у суботу, і саме він повинен затвердити його кандидатуру.

Ще до початку самого голосування стало зрозуміло, що реальними кандидатами на цю посаду, є Буряк та Блажевич. Претенденти Фоменко, Блохін та Прокопенко, за різними обставинами не брали участі у кінцевому голосуванні. Так кандидатуру Блохіна єдиноголосно було знято з голосування за недостатнє бажання очолити збірну та неповагу до ФФУ.

За словами першого віце-президента ФФУ Бандурка, Олег Блохін, вів свої переговори через свого представника, більш того він вимагав ознайомити його з станом справ збірної за останні чотири роки. Окрім цього Блохін паралельно вів переговори з київським "Арсеналом" на предмет очолити цю команду, і у той же час не мав наміру зустрітися з керівництвом ФФУ, а це вже неподобство…

Попри все відзначимо і той факт, що за інформацією того ж Бандурка, Блохін в останній момент погодився приїхати до Києва та захистити свою кандидатуру, але "попросив" оплатити йому переліт, який коштує 1000 доларів США.

Ще одним претендентом, якого методом голосування виключили з конкурсу на місце головного тренера, став колишній наставник "Шахтаря" Віктор Прокопенко, який, за словами Суркіса, втомився останнім часом і йому дали відпочити.

Також за словами президента ФФУ, розглядався і як один з претендентів, тренер "Карпат" Мирон Маркевич, проте керівництво львівського клубу попросило не чіпати їх "коуча", через те що вони створюють нову команду.

Стосовно Михайла Фоменка, то більш за все саме з виступу цього кандидата й розпочався перелом, голосів "за" на бік Буряка. Головний тренер харківського "Металіста" відзначив, що він хоче попрацювати на клубному рівні, робота у збірній це ж зовсім інша специфіка відзначив фахівець. До того ж Фоменко, закликав підтримати саме кандидатуру Буряка на посаді головного тренера. За словами Фоменка, одна з переваг Буряка перед Блажевичем - це те що він знає гравців, і може особисто з ними поспілкуватися, а не через перекладача.

І ще одна одна цікава деталь. Після виступу Фоменка президент ФФУ Григорій Суркіс, запитав у наставника харків'ян, чи насправді він думає, що збірну України не повинен очолювати іноземний фахівець. На що Фоменко дав стверджувальну відповідь, додавши, що це його суб'єктивна точка зору, яка у результаті виявилася загальною.

Мирославу Блажевичу завадило очолити збірну Україну у першу чергу не знання мови, а також інший менталітет. Принаймні так можна було зрозуміти зі слів виступаючих. І лише один з членів виконкому ФФУ відзначив те, що Блажевич не представив свою програму й бачення майбутнього збірної України…

Григорій Суркіс, який напередодні виконкому не приховував, що він хотів би бачити саме хорвата на посаді тренера збірної України, при голосуванні помітивши явну перевагу Буряка, також віддав свій голос за українця.

Виступи ж членів виконкому ФФУ не виділялися особливою оригінальністю. Всі без винятку підтримували кандидатуру українського фахівця на місце Лобановського, та жалкували що не можуть проголосувати за Фоменка, хоча проти Буряка не було висловлено особливих претензій.

Одним з питань, яке заслуговувало на увагу, стало, те чи буде вести свою особисту лінію на посаді головного тренера збірної України Леонід Буряк, чи ним буде керувати Лобановський.

Буряк, вийшовши на трибуну нервував, проте відзначив, що без сумнівів поважає Лобановського і його тренерське напрацювання схоже на методи роботи "метра", проте у нього є своє бачення футболу. І він не обіцяє, що обов'язково виведе збірну України до фіналу чи то чепіонату Європи чи світу, проте зробить все можливе для цього. Також він додав, що він буде прислухатися до порад Лобановського, проте рішення буде приймати сам.

Президент же ФФУ відзначив такий факт, що за часів коли збірною керував Сабо, Сергій Скаченко виступав за збірну України, і навіть забив гол росіянам, проте Лобановський у свою чергу не хотів бачити Скаченка навіть у колі кандидатів до національної команди. Ось таке бачення футболу.

Окрім того виконком ФФУ обрав і нового тренера молодіжної збірної України, яким став наставник юніорської збірної України U-20 Анатолій Крощенко. Він змінив на цій посаді Володимира Онищенка.

Відзначимо такий факт, що на засіданні виконкому з 27 членів, були присутні тільки 20. Через поважні причини, як повідомив Суркіс, був відсутній Лобановський та ще декілька чоловік. А ось Зуєв, Онищенко та Веремеєв не відомо де поділися.

Судячи з виступів членів виконкому з різних регіонів України, більшість них не вдоволені тим, що тренер національної збірної України Лобановський та тренер молодіжної збірної України Онищенко не дали звіту за результатами виступу своїх команд у відбірному циклі, що закінчився. Позитивно ж відзначили роботу тренерів юніорських збірних України Анатолій Крощенка, під керівництвом якого команда стала віце-чемпіонами Європи та пробилася на світовий форум, та Павла Яковенка, збірна якого складена з гравців 1985 р.н., пробилася у фінальну частину чемпіонату Європи.

В суботу, 15 грудня, за словами Суркіса, окрім затвердження Леоніда Буряка на посаді головного тренера збірної України ми дізнаємося про його "толерантну думку" про виступи Ахметова на телебаченні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: