Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Союз молоді регіонів - "не філіал партії Азарова/Семиноженка"

П'ятниця, 14 грудня 2001, 17:14
Молодіжна громадська організація "Союз молоді регіонів" заявляє, що вона не має ніякого відношення до Партії регіонів, а є самостійною юридичною особою.

У зверненні до ЗМІ голова СМР Олександр Марченко зазначає, що очолювана ним організація - "не молодіжний філіал партії Азарова (Семиноженко)", а самостійна юридична особа, яка самостійно визначає свої політичні погляди".

Марченко зазначає, що "так званий з'їзд СМР" 24 листопада "є нелегітимними зборами людей", які у переважній більшості не є ані членами СМР, ані керівниками регіональних відділень СМР, і нагадує, що ініціювати легітимний з'їзд Союзу може або його правління, або половина членів організації.

Правління СМР, відзначає Марченко, не ухвалювало рішення про проведення з'їзду в цей день.

"Будь-які спроби тиску на Міністерство юстиції України з вимогами затвердження незаконних дій учасниками зборів від 24 листопада будуть оскаржені нами у судовому порядку", - йдеться у повідомленні.

У відкритому листі главі Державної податкової адміністрації Азарову, який до сьогодні був головою Партії регіонів, члени правління СМР нагадують, що ця організація була зареєстрована 11 січня 1999 року, і зараз Союз направив до Мінюсту документи про зміну назви і доповнення до статуту організації. "Не втручайтеся в процес роботи Міністерства юстиції - ми нікому не віддамо нашу організацію", - заявляють керівники СМР.

Як повідомлялося, раніше Марченко заявив про те, що Всеукраїнська молодіжна організація "Союз молоді регіонів" буде підтримувати на парламентських виборах 2002 року блок "Наша Україна" на чолі з Віктором Ющенком. Відповідне рішення, з його слів, було прийняте на з'їзді організації, який відбувся 24 жовтня у Києві. З'їзд також вирішив змінити назву організації, і відповідні документи вже подані у Міністерство юстиції.

Марченко також заявив, що у "Союзі" немає розколу. З його слів, в організації "є внутрішні проблеми", які пов'язані з виходом з неї ряду членів після того, як організація перестала підтримувати "партнерські відносини" з Партією регіонів. При цьому Марченко повідомив, що входив до політраду Партії регіонів, однак потім подав заяву про вихід з цієї партії, як і ряд інших членів "Союзу".

Разом з тим, прес-секретар Азарова Віктор Зубанюк спростував це повідомлення, зазначивши, що 24 жовтня відбувся семінар для керівників обласних організацій "Союзу молоді України", на якому планувалося обговорити питання підготовки організації до виборів. У ході семінару Марченко вніс пропозицію підтримати на виборах блок Віктора Ющенка "Наша Україна", яке не знайшла підтримки серед інших учасників заходу, сказав прес-секретар.

Зубанюк також заявив, що "Союз молоді регіонів" є молодіжним крилом Партії регіонів, і на виборах буде підтримувати блок "За єдину Україну". Офіційне рішення про це буде прийняте на з'їзді "СМР", який відбудеться 24 листопада у Києві. У зв'язку з діями Марченка на з'їзд також буде винесене питання про переобрання голови організації, сказав він.

24 листопада за рішенням позачергового з'їзду СМР його головою став народний депутат, голова комітету з питань банківської діяльності, почесний президент Першого міжнародного банка Ігор Юшко. Виступаючи на з'їзді, Азаров зазначив, що вихід колишнього керівника організації Марченка зазначив, що його вихід з "Союзу молоді регіонів" не є важливою подією для членів організації.

Інтефакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування