Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Союз" Міримського вирішив подружитися з мусульманами

Понеділок, 17 грудня 2001, 10:15
У неділю, перший день свята Ураза-байрам, що символізує закінчення поста у мусульман, представники партії "Союз" ходили будинками у Сімферопольському мікрорайоні Каменка - місці компактного проживання кримських татар - і роздавали пакети з подарунками.

У пакетах були різні солодощі, в тому числі цукерки і мандарини. Кримські татари з вдячністю приймали подарунки, оскільки, крім звичайної східної гостинності, саме в цей день свята прийнято ходити один до одного в гості і підносити дари. Крім того, в Ураза-байрам, за ісламською традицією, кожний заможний мусульманин зобов'язаний зробити добродійну пожертву (так званий "фітр") незаможним. В старовину це було певна кількість пшениці. Зараз - сума грошей або продукти, достатні для однієї трапези.

Партія "Союз" до цього не була помічена в дотриманні традицій Ісламу. Одним з її лідерів є нардеп і авторитетний кримський підприємець Лев Міримський, а його газета "Кримський час" відома на півострові як рупор для поширення антитатарських настроїв. Програма "Союзників" - об'єднання трьох слов'янських держав: України, Білорусії, Росії, до чого кримські татари в основній своїй масі ставляться негативно.

Судячи за всім, подарунки роздавалися і в інших місцях компактного проживання кримських татар. У тому числі, в мікрорайоні Лугове, який входить у виборчий округ, з якого Міримський балотується до ВР України.

УП, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування