Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко консультується з "Єдністю" і "Демсоюзом". Планує з "Жінками за майбутнє"

Понеділок, 17 грудня 2001, 10:50
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко підтвердив, що його блок проводить "консультації" щодо об'єднання з блоком Олександра Омельченка "Єдність" та партією "Демократичний союз".

В інтерв'ю журналістам Ющенко сказав, що ведуться консультації, але переговорами це називати поки зарано. Щодо консультацій з ВПО "Жінки за майбутнє" Ющенко зауважив, що на рівні лідерів у них переговорів поки ще не було, а "на рівні експертів у цьому напрямку контакти вже були".

Лідер "Нашої України" не виключає, що блок говоритиме з вищеназваними силами "і про злиття, і про об'єднання". "Принаймні, я і мій блок над цим працюємо, якщо цього не відбувається з певних причин, то я переконаний що форму консолідації ми знайдемо в будь-якому випадку", - зазначив Ющенко. Він наголосив, що цим вони хочуть ще раз продемонструвати, "як би це важко кимось не сприймалось", що демократам необхідно шукати шляхи порозуміння і "розумного об'єднання".

Лідер блоку нагадав, що він - прихильник консолідації, тому коли демократичні сили "тяжіють до ідеї об'єднання", для нього це, безумовно, приємна річ.

Ющенко розуміє, що він повинен приймати до блоку кожну партію "не просто як факт арифметичного об'єднання".

На його переконання, потрібно знайти спосіб, як відмовитись від негативів, "яким чином їх законсервувати або перегорнути". "В кожній силі є такі речі", - додав він.

І про це не потрібно забувати, сказав Ющенко. Але, на його думку, політика і полягає в тому, щоб кожній силі дати шанс бути кращою, оновленою. "І той діалог, який зараз відбувається на предмет консолідації, в будь-якому випадку - річ надзвичайно конструктивна", - вважає він.

За його словами, основна мета консультацій - знайти спільні точки зору: "На тому, що нас різнить, сьогодні не варто робити акцент і необхідно працювати над тим, щоб такого було менше".

За його словами, якщо демократам на цей раз вдасться завершити розпочатий діалог, то вони можуть серйозно перебрати на свою сторону нових симпатиків, які традиційно на виборах схилялись до основ лівої політики.

Як відомо, на сьогодні, у блоці Ющенка "Наша Україна" 10 учасників: Народний рух України, Український народний Рух, партія "Реформи і порядок", "Солідарність", Християнсько-народний союз, Молодіжна партія України, "Вперед, Україно!", Республіканська християнська партія, Ліберальна партія України, Конгрес українських націоналістів. Ще 12 політичних партій заявили про бажання співпрацювати з виборчим блоком Ющенка на парламентських виборах 2002 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...