Ющенко: Це іспит, який випав на долю Медведчука, і він його повинен пройти

Понеділок, 17 грудня 2001, 10:55
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко не хотів би, щоб проводилися якісь паралелі між його відставкою з поста прем'єр-міністра та відставкою першого заступника голови Верховної Ради Віктора Медведчука.

В інтерв'ю журналістам Ющенко сказав, що "вважає невірним" висловлювання про те, що праві фракції, підтримуючи постанову про відставку Медведчука, мстились за його зняття з посади керівника уряду.

"Кожний відповідає за свої справи, і доля дає уроки, щоб їх проходити", - зауважив лідер блоку Наша Україна". Ющенко підкреслив, що він "не притримується моралі "зуб за зуб". Крім того, він зауважив: "Те, що я пережив, я вже перегорнув і готовий іти далі, шукати свою форму служіння Україні, українським інтересам. Я думаю, що це той іспит, який випав сьогодні на долю Медведчука, і він його повинен пройти".

Водночас, на думку Ющенка, "з точки зору оцінки роботи першого заступника парламенту зміст постанови про відставку Медведчука дуже важкий".

Нагадаємо, що 13 грудня депутати прийняли постанову про відкликання Медведчука з посади першого заступника голови Верховної Ради України. Зокрема, у постанові наголошується, що він, перебуваючи на посаді першого віце-спікера, не забезпечив належного виконання доручених йому обов`язків. Під постановою підписались представники п`яти фракцій - НРУ, УНР, "Батьківщина", "Єдність", "Реформи-Конгрес" та деякі позафракційні народні депутати.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...