Комуністи запрошують проющенківські сили узгодити заміну Медведчуку

Понеділок, 17 грудня 2001, 12:57
Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявляє про намір ініціювати процес узгодження кандидатури нового першого віце-спікера парламенту з фракціями, які ініціювали відставку Віктора Медведчука.

Про це Симоненко заявив в інтерв'ю журналістам в понеділок у Києві. З його слів, фракція КПУ готова до обговорення цього питання, і в Верховній Раді "є нормальні люди, політично не ангажовані, які сьогодні отримали б підтримку в залі".

Зі слів Симоненка, фракція готова запропонувати свою кандидатуру на цю посаду, однак, зазначив він, комуністи готові до компромісів. Лідер КПУ пояснив, що необхідно погодити таку кандидатуру, яка отримала б "з першого заходу" 226 голосів.

"У нас немає часу на проведення другої спікеріади", - заявив Симоненко.

Відповідаючи на питання журналістів про можливість висунення кандидатури, узгоджену з "правими" фракціями, Симоненко зазначив, що в Верховній Раді є ряд депутатів із "зваженими поглядами і думками", які незалежно від фракційної приналежності користуються повагою парламентаріїв.

У той же час Олександр Мороз, лідер соціалістів, які також голосували за відставку Медведчука, заявив, що питання ротації керівництва Верховної Ради "не на часі".

Це питання не було предметом обговорення на погоджувальній раді представників депутатських фракцій і груп у керівництва парламенту. Мороз вважає, що це питання можна було б вирішити, але "це вимагає багато часу і навряд чи буде ефективним".

Він також допустив, що це питання може вирішитися в перерві між сесіями, однак зазначило, що Соціалістична партія "не активна в цьому процесі", оскільки "ця тема не цікава".

Як повідомлялося, 13 грудня Верховна Рада відкликала Віктора Медведчука з посади першого заступника голови парламенту. Спікер Іван Плющ в інтерв'ю журналістам заявив, що збирається запропонувати лідерам фракцій не затверджувати нового першого віце-спікера.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування