Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатори нав'язують партіям своїх кандидатів у виборчі комісії

Понеділок, 17 грудня 2001, 12:59
У понеділок у Центральній виборчій комісії відбудеться нарада президента України Леоніда Кучми з главою Верховної Ради України Іваном Плющем і керівником ЦВК Михайлом Рябцем.

Це питання обговорювалося у цей же день на Погоджувальній раді у керівництва парламенту представниками депутатських фракцій і груп.

Зокрема, лідер фракції "Лівий центр" Олександр Мороз повідомив, що вже надходить інформація з областей, згідно з якою багато облдержадміністрацій "присилають листи до обкому партій з пропозиціями про включення до окружних комісій конкретних людей по квотах відповідних суб'єктів виборчого процесу".

Мороз висловив думку, що такі дії, без всякого сумніву, є втручанням виконавчих органів влади у виборчий процес, що протизаконно. Коментуючи цей факт в інтерв'ю журналістам, він підкреслив, що Соціалістична партія "буде реагувати відповідним чином".

Крім того, у ході Погоджувальної ради лідер Компартії України Петро Симоненко висловив думку про те, що голова ЦВК "вільно трактує статті закону (про вибори народних депутатів України)". Він зазначив, що необхідно поставити питання про те, щоб голова ЦВК діяв згідно із законом, "а не так, як він думає".

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування