Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правим фракціям не треба новий Медведчук

Понеділок, 17 грудня 2001, 14:14
Народні депутати України вважають малоймовірними призначення першого заступника голови Верховної Ради України до кінця роботи 8-й сесії. Про це в інтерв'ю журналістам в понеділок у Києві заявив лідер Українського Народного Руху Юрій Костенко, підкресливши, що "в цій ситуації буде нереально затверджувати ту або іншу кандидатуру".

З його слів, можна домовитися з частиною сесійного залу, "а відносно 226 голосів - це нереально".

Костенко також назвав малоймовірним існування домовленості між тими, "хто знімав Медведчука". "Це було ситуативне голосування", - підкреслив лідер УНР. Ідеться про дуже відповідальну посаду, яка має "адміністративні важелі впливу, в тому числі і на виборчий процес", тому, на його думку, кожна фракція і партія буде враховувати цей момент при прийнятті рішення.

Лідер фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов висловив думку про те, що і спікер Іван Плющ з заступником Степаном Гавришем спроможні завершити роботу 8-ої сесії парламенту без будь-яких проблем.

Турчинов, як і Костенко, вважає, що вирішувати питання про вибір першого заступника голови Верховної Ради "недоцільно", оскільки в цей час необхідно прийняти ряд важливих законів. На його думку, нове керівництво парламенту в складі голови, його першого заступника і заступника вибере "вже нова Верховна Рада".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Комуністи запрошують проющенківські фракції узгодити заміну Медведчуку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування