Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці засікли притулок бен Ладена

Понеділок, 17 грудня 2001, 14:39
Пуштунскі загони визначили місце, де знаходиться Усама бен Ладен, і готуються до штурму його притулок, повідомляє катарська телестанція Al Jazeera.

Бен Ладен переховується на півночі провінції Кандагар у важкодоступному гірському районі.

Раніше передбачалося, що терорист номер один знаходиться в укріпленому районі Тора-Бора у провінції Нанганхар, але після захоплення району пуштунами ватажка організації "Аль-Каїда" там не виявили.

Глава тимчасового уряду Афганістану Хамід Карзай передбачав, що Усама бен Ладен може переховуватися у прикордонних пакистанських районах у войовничих гірських племен або на півдні Афганістану.

Обізнані джерела у Кабулі підтверджували версію про знаходження бен Ладена і духовного лідера талібів мулли Омара у горах у провінції Урузган, на батьківщині мулли Омара.

А польові командири Хазрат Алі і Мохаммад Заман, командуючі пуштунськими загонами, зазначати, що бен Ладен втік у Пакистан. Але розвідка США до останнього часу була впевнена, що "терорист № 1" не пішов з району Тора-Бора, а ховається у його добре укріплених підземеллях.

Саме тому у гірському районі з'явилися спеціально навчені американські військові. Пентагон направив на схід Афганістану снайперів з частин по веденню спеціальних операцій, а також підрозділи по організації пошуку і захоплення, задачею яких є знищення або захоплення Усами бен Ладена й інших керівників "Аль-Каїди".

Телекомпанія Al Jazeera також повідомила, що внаслідок помилок американська авіація двічі завдала ударів по пуштунському загону командира Мохаммада Замана - є убиті, поранилися 16 бійців.

НТВ.Ру

Читайте також:

* У Кандагарі підірвалося декілька американців
* В Афганістані за харчі гинуть люди
* Солдати США вчергове впустили бен Ладена
* Американці палять Афганістан напалмом й енергетичною зброєю
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...