Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не має намір підписувати законопроект Тимошенко

Понеділок, 17 грудня 2001, 17:57
Президент України Леонід Кучма сумнівається у тому, що підпише закон про обов'язкове проведення теледебатів у ході виборчої кампанії.

"Те, що чув про закон - це грубе порушення Конституції", - сказав президент у понеділок в інтерв'ю журналістам у Києві у ході відвідування музею Тараса Шевченка.

Зокрема, Кучма зазначив, що закон є збитковим для телекомпаній. З його слів, проти цього закону виступила Національна рада з телебачення і радіомовлення, а також Центрвиборчком. Крім того, ЦВК цей закон "не розуміє", відзначив президент.

"Цей закон не можна виконати ні за яких обставин", - відзначив Кучма.

Також у тому, що Кучма не підпише закон про теледебати у тій редакції, в якій його прийняла Верховна Рада, впевнений і голова ЦВК Михайло Рябець.

Про це він заявив на семінарі для регіональних ЗМІ у понеділок. На його думку, цей закон "не відповідає нормам чинного законодавства і ряду положень Конституції". "У цьому законі більше емоцій, ніж правових норм", - заявив Рябець.

Тим часом, закон ще не надійшов до адміністрації президента, і глава держави про нього знає тільки з чуток.

Як повідомлялося, 13 грудня Верховна Рада України ухвалила закон "Про обов'язкове проведення передвиборних теледебатів у ході виборчої кампанії у справі виборів президента України і виборів народних депутатів України".

Згідно із законом, у передвиборчих теледебатах повинні брати участь всі кандидати на посаду президента (на президентських виборах) і лідери всіх партій і блоків, а також кандидати, що балотуються у мажоритарних округах (на парламентських виборах) і лідери виборчих блоків.

Закон передбачає рівні умови для всіх учасників теледебатів. Теледебати між кандидатами на посаду президента, а також між лідерами партій і блоків у ході виборчої кампанії у парламент проводяться в обов'язковому порядку всіма телерадіокомпаніями, які віщають на загальнонаціональних каналах, незалежно від форми власності.

Передвиборні дебати між кандидатами-мажоритарщиками повинні транслюватися регіональними телерадіокомпаніями всіх форм власності.
Кандидати, що відмовилися від участі у теледебатах, вибувають з балотування на виборах.

Непроведення теледебатів у повному або частковому об'ємі і порушення термінів їх організації веде за собою анулювання ліцензії телерадіоорганізації.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування