Крим буде пам`ятати русофільство Медведчука

Понеділок, 17 грудня 2001, 18:37
Так стверджують лідери Кримського Рескому СДПУ(О), що виступили сьогодні зі спеціальною Заявою "Про ситуацію в зв'язку з відкликанням В.В.Медведчука з посади першого заступника голови ВР України".

У заяві сказано, що те, що відбулося "носить відвертий характер помсти як особисто Медведчуку, так і всій СДПУ(О) і її фракції у ВР України", оскільки "послідовна політична лінія Медведчука на захист соціальних прав народу України, його високий професіоналізм і авторитет в українському суспільстві і за кордоном, й особливо в Росії, викликають у націоналістів і комуністів ненависть до лідера найбільш потужної й організованої політичної партії, якою стала СДПУ(О)".

Виходячи з цього, Кримський Реском партії закликав "всі демократичні сили Криму" не допустити "реваншу реакційних політичних сил, які несуть народу нові страждання і нові біди".

Сьогодні ж на прес-конференції у Сімферополі секретар Кримського Рескому СДПУ(О) Юхим Фікс, перерахувавши всі заслуги Медведчука перед "народом України" й особливо підкресливши його роль в боротьбі за надання російській мові статусу державної, заявив: "Комуністи і націоналісти розраховували посіяти зерна паніки і розгубленості у рядах нашої партії, але цей розрахунок зазнав нищівної поразки ".

З його слів, за 4 останніх дня, починаючи з 14 грудня, Кримське відділення партії поповнилося ще 300 членами і становить зараз 15,5 тисяч чоловік. Кримські соціал-демократи вважають, що втрата Медведчуком своєї посади зрештою стане чинником позитивним, оскільки у них тепер "разом із зростанням упевненості з'явився ще і здоровий обачливий азарт до боротьби".

Відповідаючи на питання про роль у відставці Медведчука фракцій, які представляють блок "ЗаєдУ!", які, як відомо, байдуже не брали участь у голосуванні з цього питання, керівник прес-служби Кримського відділення партії Борис Васильєв заявив: "Можливо, СДПУ(О) не вписується у передвиборний сценарій, який пише Литвин".

УП, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування